Animatii de Craciun


Si cum este perioada sărbătorilor şi Crăciunul nu este deloc departe o să  încerc să va „ofer” atmosfera specifică prin intermediul unor animaţii cu o poveste aparte. Povesti despre copilărie şi maturitate, încredere şi putere, despre cadouri şi adevaratul motiv din spatele sarbatorii sau despre cum e să fii un copil care să creadă în Moşul. O călătorie fantastică spre un tărâm incredibil, cel al animatiilor. Am inceput un maraton al filmelor de sarbatori si avand o tendinta sa scriu despre animatii mi-am propus sa va aduc un top personal din lumea animata a cinematografiei:

The Polar Express (2004)

the-polar-express

“On Christmas Eve many years ago I laid quietly in my bed. I did not rustle the sheets, I breathed slowly and silently. I was listening for a sound I was afraid I’d never hear: the sound of Santa’s sleigh bells.”

Polar Express păstrează nealterat spiritul sărbătorilor şi atmosferă de basm întregite într-un cadru clasic stilat, decent şi în acelaşi timp irezistibil. O încantare vizuală care va merita.

A Charlie Brown Christmas (1965)

a-charlie-brown-christmas

“Isn’t there anyone who knows what Christmas is all about?”

Posibil ca aceasta animatie sa fie mai putin cunoscuta dar o recomand tuturor mai ales pentru ca are o tematica mai putin utilizata in animatiile de Craciun. Ne aminteste printre altele ce sarbatorim cu adevarat in ziua de Craciun. Un must see pe lista filmelor animate de vizionat in jurul acestor sarbatori de iarna.

A Christmas Carol (2009)a christmas carol

“What else can I be when I live in such a world of fools as this? Merry Christmas! Out upon merry Christmas! What’s Christmas time to you but a time for paying bills without money; a time for finding yourself a year older, but not an hour richer; a time for balancing your books and having every item in ’em through a round dozen of months presented dead against you? If I could work my will, every idiot who goes about with ‘Merry Christmas’ on his lips, should be boiled with his own pudding, and buried with a stake of holly through his heart!”

A Christmas Carol e aceea animatie ce readuce la viata povestea celebrului personaj Scrooge. Mai mult de atat e o relatare a descoperirii din nou a bucuriei din jurul sarbatorilor de iarna chiar daca trecutul trebuie rascolit ca un viscol ce rascoleste cu putere zapada.

How the Grinch Stole Christmas! (1966)

How the Grinch Stole Christmas!

“Welcome, Christmas, bring your cheer. Cheer to all Whos far and near. Christmas Day is in our grasp, so long as we have hands to clasp. Christmas Day will always be just as long as we have we. Welcome Christmas while we stand, heart to heart, and hand in hand.”

Un scurt-metraj (26 minute) care este reprezentativ pentru lumea filmelor animate din jurul Craciunului.  Mai exact personajul Grinch care a furat Craciunul este unul emblematic pentru “cultura” acestor sarbatori.

Arthur Christmas (2011)

“Okay, lets show them people, ‘Operation Santa Claus is coming to town!'”

arthur christmas

n ajunul Craciunului la Polul Nord si-n toata lumea se pare a se desfasura una dintre cele mai vaste actiuni ale lu’ Mos Craciun. Uneori lucrul neplacut e ca pe alocuri aceasta animatie se transforma intr-o misiune din genul filmelor G.I. Joe Retalation, unde tehnologia parca nu da bine pe langa traditionala hoinareala a mosului.

Desigur ca salvarea vine in stil „retro” iar adevarata promovare a spiritului de sarbatoare se petrece in paralel cu peripetiile amuzante cu care se confrunta cei de la Polul Nord.

 Rise of the Guardians (2012)

rise of the guardians santa

“Am I on the Naughty List?”

O animatie care am ales-o din cauza ca printre gardieni galaxiei animate se afla Mos Craciun si Jack Frost care impreuna aduc spiritul sarbatorilor de iarna. Mos Ene, Zana Maseluta si Iepurele de Pasti fiind o parte mai putin insemnata din aceasta poveste dar care desigur completeaza perfect un taram al “basmelor” moderne.

Intre timp gasiti si alte animatii la cinema in aceasta perioada:

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: 

Snow Queen 2

VINERI – DUMINICA: 18:40
MIERCURI: 10:05, 18:40

Savva 3D – dublat (Savva – Heart of the Warrior)
VINERI – DUMINICA: 12:30
LUNI – MARTI: 10:05, 10:40, 12:30, 18:40
MIERCURI: 10:40, 12:30

Snoopy şi Charlie Brown: Filmul Peanuts 3D – dublat (The Peanuts Movie)
VINERI – DUMINICA: 14:20
LUNI – MARTI: 10:05, 14:20
MIERCURI – JOI: 14:20

Advertisement

14 thoughts on “Animatii de Craciun

      1. Chiar si fara mosu, cei trei care formeaza turma improbabila ilustreaza spiritul Craciunului pentru ca se imprietenesc, invata unii de la altii, formeaza o familie si il duc pe bebe la taticul lui. Plus, snow 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.