Snow Queen (2012) – o animatie inghetata pe marele ecran oradean


 

snow queenMaratonul animatiilor de sarbatori continua cu Snow Queen  sau pe numele original: Snezhnaya koroleva. O productie europeana, mai exact ruseasca, ce poposeste in a noastra tara pe marile ecrane. Interesant fapt ca genul acesta de productii (mai ales animatii) straine de Hollywood ajung sa faca parte din grila cinematografelor autohtone. Mai ales ca in general filmele de factura “straina” si chiar cele romanesti sunt niste raritati in dreptul multiplexelor noastre, dealtfel ca la nivel de cinemateci stam rau de tot (in afara capitalei) doar anumitele festivaluri care incep sa devina la moda ne mai scapa de a vedea ilegal anumite filme care nu ai cum sa le vizionezi altfel.

Snow Queen la prima vedere a posterului si la auzirea titlului te poti gandi la un soi de Frozen european dar vizionand pelicula iti vei da seama ca vei gasi o abordare originala. Hans Christian Andersen se pare a fi unul dintre autorii ce inspira povestea acestei animatii si da un stil mai aparte, ce se coreleaza foarte bine cu ale noastre regiuni inghetate. Am inteles ca cele doua parti din Snow Queen sunt independente si de aceea nu vei avea nici-o problema in ce ordine le vei viziona, un lucru bun in ceea ce priveste genul acesta de productii.

Pentru ca suntem in asteptarea zapezii am putea sa luam parte la crivatul ce se dezlantuie in acest film si dupa aceea sa speram ca vom avea parte de o zapada ca in povesti (sau ca in filme) in afara zonelor de munte ca sa nu ne mai “cataram” pana acolo.

snow queen 2

 Personajele noastre sunt simpatice si creeaza o atmosfera prietenoasa pentru iubitorul de animatie. Posibil ca tehnica de “desenare” sa fie mai ciudata, abordarea este una atipica pentru ceea ce vedem de regula dar isi implineste foarte bine atributiile printr-o imagine la fel de frumoasa a iernii ca in orice animatie.

As vrea sa subliniez ca am fost suprins placut si sunt curios si de partea a doua care a fost lansata in acest an. De retinut ca Snow Queen este redat exclusiv pe marile ecrane oradene. Deci va astept intr-o excursie prin orasul de pe Crisul Repede.

Intre timp gasiti si alte animatii la cinema in aceasta perioada:

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: 

Snow Queen 2

VINERI – DUMINICA: 18:40
MIERCURI: 10:05, 18:40

Savva 3D – dublat (Savva – Heart of the Warrior)
VINERI – DUMINICA: 12:30
LUNI – MARTI: 10:05, 10:40, 12:30, 18:40
MIERCURI: 10:40, 12:30

Snoopy şi Charlie Brown: Filmul Peanuts 3D – dublat (The Peanuts Movie)
VINERI – DUMINICA: 14:20
LUNI – MARTI: 10:05, 14:20
MIERCURI – JOI: 14:20

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s