Spectre (2015) – un excelent James Bond


spectre poster daniel craig„Why, given every other possible option, does a man choose the life of a paid assassin?”

Pot spune ca am apucat sa descopar ca cinefil doar partea “contemporana” a francizei, unde celebrul personaj a suferit importante schimbari de la misiunile abordate pana la personalitatea sa, fata de trecutul sau de spion. Skyfall a anuntat schimbarea incepand cu titlul care pentru prima data nu foloseste ca inspiratie din povestile lui Ian Fleming, fiind numit pur si simplu Skyfall, denumire despre care ati descoperit mai multe odata cu vizionarea filmului.

Daniel Craig s-a aflat in postura de agent MI6 pentru a treia oara, credeam ca acel rol ii va fi iesirea de pe marea scena ca James Bond, care de altfel era una glorioasa in vremuri grele pentru acest serviciu secret. Trecand la lucruri concrete cum ar fi desfasurarea actiunii, am descoperit un “storyline” structurat la modul clasic, cu o explozie a actiunii in primele secvente filmate urmate de piesa introductiva a cantaretei Adele.

Un al patrulea rol in aceiasi nuanta sumbra il gaseste in al 24-lea James Bond numit Spectre. Sunt multe momente perfect directionate pentru a cunoaste mai bine fata umana a lui James Bond si relationarea mult mai realistica cu personajele din jurul sau. Aceasta abordare realista asupra personajului principal face parte dintr-un trend cinematografic la moda in ultimul timp, o apropiere sentimentala fata de protagonist ce da o alta alura filmului. Spectre si Skyfall au avut tendinta de a mentine aceiasi atmosfera prin descoperirea a mai multe aspecte din trecutul vietii personale a spionului, sunt curios daca aceasta introspectie va continua si in urmatoarele „episoade”.

spectre

Ce a expus Skyfall, punctând decisiv la nivel de locatii exotice:  aglomeratul Instanbul,tehnologizatul Shangai, eleganta Londra, plus frumoasa Scotie. Un decor completat de-o actiune demna de-un James mai batran, dar experimentat in lupta contra unui villain credibil interpretat de Javier Bardem. Skyfall are un parcurs in forta ce ne-a dezvaluit cate un pic din fostele gadget-uri, trecutul obscur si vechile metode, dar a si deschis o alta fereastra spre un viitor promitator de misterios. Un viitor care va fi bantuit de ramasitele trecutului care se dovedesc ai fi aproape letale de fiecare data cand acesta inevitabil se intersecteaza cu ele.

Spectre a continuat in aceiasi directie si ne ofera noii locati exotice: o incursiune cel putin interesanta de „ziua mortilor” in Mexic, zona desertica a Marocului unde are loc cea mai mare explozie de pe un platou de filmare (cartea recordurilor),  zona montana superba din Austria, pentru prima data Bond ajunge in Roma si nu in ultimul rand in Anglia la el acasa. Locatii diferite care ofera fiecare in parte o oportunitate pentru actiune debordanta perfect croita pe masura unui spion uns cu toate alifiile.

Spectre e unul dintre cele mai bune filme din aceasta franciza iar un lucru e cert ca nu trebuie ratat in cinema, un clasic al spionajului care nu si-a pierdut din flerul si indemanarea de a convinge cine este spionul suprem.

Anunțuri

7 gânduri despre „Spectre (2015) – un excelent James Bond

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s