Straight Outta Compton (2015) – Rap-ul in epoca de aur


Straight Outta Compton posterNiggaz Wit’ Attitudes.

Va povesteam acum cateva zile despre un film din lumea rapului, pe nume Dope. La urmatorul nivel apare foarte bine reprezentata aceasta lume prin filmul Straight Outta Compton, unde primii raperi gangsta dau un nou sens muzicii si reinventeaza o forma de exprimare necesara pentru cartier.

Refularea unei minoritati parca intotdeauna persecutata se dezlantuie violent prin mijlocul artei de a face rime, acel “flow” ce face valuri cand se vorbeste de realitatea strazilor. Un adevarat tur de forta in jurul celor care au revolutionat cultura hip hop undeva la granita aniilor 80′-90′, un bun mod de a descoperi ceea ce inseamnat rap-ul inca de la origini.

 E interesant sa afli ca anumite personaje cunoscute in lumea muzicii de astazi au escaladat la propriu un zid al violentei din jurul lor si prin intermediul acestuia au ajuns in capatul lantului trofic al lumii muzicale ce se vinde pe bani buni. Fiind o productie facuta din intiativa lor nu ne miram ca are o abordare pozitiv-eroica asupra trecutului lor, chiar o oarecare idealizare a acelor vremuri.

Actiunea e construita in asa fel incat sa rezonezi cu cei implicati in procesul artistic, chiar mai mult, realitatea de atunci era una dura pentru ei iar faptul ca au avut ceva de spus ii fac un fel super-eroi ai generatiei de atunci.

Straight Outta Compton NWA

Cei 5 din poza de mai sus sunt “Niggaz Wit’ Attitudes“, grupul care nu se da la o parte cand vine vorba de revoltarea si aruncarea in revolutie a strazii, au avut un impuls destul de puternic dat miscarilor sociale din aceea perioada. Vedem interactiunea dintre ei, formarea trupei NWA dar si destramarea, lucruri bine prezentate pentru a intelege ceea ce inseamna drumul spre succes si clasica scindare pe care o vedem destul de des in “cercurile muzicale”. Un lucru foarte bun pentru lumea rap-ului datorita faptului ca s-au format stiluri diferite, celebre prin felul de manifestare. Vedem ca tri-oul Ice Cube, Eazy E si Dr. Dre au fost principali protagonisti care au dus mai departe mostenirea, fiecare reusind sa promoveze la randul lor alti raperi celebri.

 Un film care generatia de astazi va dori cu ardoare sa-l vizioneze, in Statele Unite a fost un adevarat hit in cinema. Numai bun de vazut pentru toti iubitorii de rap…de aceea va las cu o melodie reprezentativa.

“Yo dre !!! what up ? i got something to say …”
Advertisements

5 thoughts on “Straight Outta Compton (2015) – Rap-ul in epoca de aur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s