Crimson Peak (2015) – o atmosfera excelent romantic-gotic-horror


„Ghosts are real, that much I know. I’ve seen them all my life…”

crimson_peak-wide

Acest trend de toamnă mă găseste anul acesta în dreptul altui film de acest gen chiar dacă nu e catalogat drept un horror sută la sută. Este vorba despre Crimson Peak, un proiect al lui Guillermo del Toro ce şi-a revenit în fire reuşind să ilustreze pasiunea lui care l-a consacrat în lumea cinematografiei; după filmul „El laberinto del fauno” fiind considerat unul dintre maestrii horror-ului modern.

Gândiţi-vă că la o vizionare a „labirintului lui Pan” regizorul a stat lângă un monstru sacru al literaturii horror, Stephen King, care a tresărit violent, o satisfacţie evidentă a lui Guillermo care s-a simţit cum ar fi câştigat un Oscar. Iar ultima reacţie a lui Stephen la operele lui Guillerme fiind: „CRIMSON PEAK electrified me in the same way Sam Rami’s EVIL DEAD electrified me when I saw it for the first time way back in the day…Gorgeous and just fucking terrifying.”

Cu alte cuvinte e inevitabil ca cinefil să nu vizionezi ultima realizare a regizorului şi să te afunzi în noua poveste de pe tărâmuri fantasy-horror. Imaginea este clar construită pentru a fascina privitorul, scenele de filmare cu o lumină semi-obscură te pierde într-un cadru focusat pe detaliile sofisticate ale decorului şi îmbrăcămintei extravagante a personajelor. O reconstituire a unei epoci apuse, după mine (pe baza evenimentelor) pare a fi la răscrucea dintre secolele XIX şi XX, o prezentare fastuoasă plină de romantism faţă de aceea perioadă a trecutului. Tind să cred că regizorul are o fascinaţie faţă de societatea aristocrată a acelor timpuri, are o prea mare dedicaţie pentru cadrele de epocă şi intrigile sociale din acele timpuri.

Continuarea descrierii horror o gasiti in Lumea Filmelor.

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: 

VINERI – JOI: 14:15, 23:05

Crimson-Peak horror

5 thoughts on “Crimson Peak (2015) – o atmosfera excelent romantic-gotic-horror

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s