Coming of Age (3) : Dope (2015) – comedia cu accente hip hop


Dope poster

“Allow me to introduce myself. My name is Malcolm Adekanbi. I’m a straight-A student with nearly perfect SAT scores. I play in a punk band with my friends and I’m a 90s hip hop geek. A bad day for most geeks would be being the butt of jokes but when you live in the Bottoms, a bad day could look like this.”

Cam asa incepe filmul Dope cu un voice-over ce ne introduce un protagonist geek care a nimerit intr-un cartier mai putin prietenos. El impreuna cu prietenii sai se desconsidera de acest mediu si isi traiesc viata intr-un stil pe care il considera ei autentic. O comedie “coming of age” care se ocupa de generatia de dupa hip hop, chiar acest trio de personaje se desconsidera de hip-hop-ul actual si au ureche doar pentru anii 80′-90′, golden age a acestei culturi.

Acest cadru gangsta unde trio-ul adolescentin o arde incognito este excelent pentru o comedie ce reuseste sa te amuze. Mai mult de atat povestea este una care insufleteste spiritul aventurier si te tine conectat alaturi de desfasurarea actiunii plina de peripetii. Este acel gen de film ce ajunge sa idealizeze viata de cartier unde gangsterii, pesti, traficanti de droguri si alte persoane dubioase sa aiba un rol interesant expus si astfel sa construiasca o atmosfera de cool in jurul acestora.

Ideea filmului este asa de bine expusa artistic incat ca si spectator ai fi vrut sa ai o viata asa de periculoasa in liceu, unde sa-ti pui la incercare inteligenta de a te descurca intr-un asemenea mediu.

dope image

Pharrell Williams vine sa completeze registrul muzical cu o evidenta influenta retro a aniilor 80′-90′;  A Tribe Called Quest (“Scenario”), Digital Underground (“The Humpty Dance”) si Public Enemy (“Rebel Without a Pause”) fiind printre scurtele pasaje muzicale de amintit.

Rapper-ul A$AP Rocky vine intr-un rol secundar pentru a da flow-ul de gangsta bravada iar decorul exotic cu palmieri si soarele etern iti amintesc de flick-urile clasice a la Boyz n the Hood si Baby Boy, parca ai avea un California dreamin.

Un film ce si-a facut aparitia la Sundance si s-a facut remarcat cu o serie de actori tineri si pentru aceste caracteristici il alatur perfect langa filmul “Dear White People” si Straight Outta Compton (ce l-am vizionat pentru acelasi cadru hip-hop culture).

4 thoughts on “Coming of Age (3) : Dope (2015) – comedia cu accente hip hop

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s