Spy Noiembrie


In luna octombrie am avut o luna a gangsterilor, in noiembrie m-am gandit sa o dedic filmelor cu spioni.

De ce?

Luna aceasta vom avea in cinema doua premiere a unor filme excelente: primul este un James Bond iar al doilea este un Bridge of Spies cu Tom Hanks si regizat de insusi Steven Spielberg.  Pe langa aceste doua productii vom avea ocazia sa vedem din alte filme a caror tematica e spionajul, dealtfel anul 2015 a fos un an plin din acest punct de vedere.

Mai jos las o scurta descriere pana la vizionarea in cinematografe:

1. Spectre

spectre wallpaper

Daniel Craig se află în postură de agent MI6 pentru a patra oară, un rol ce îi anunță ieșirea de pe marea scenă ca James Bond, care de altfel este una glorioasă în vremuri grele pentru acest serviciu secret. Ce a expus anteriorul Bond, punctând decisiv la nivel de locații exotice:  aglomeratul Instanbul,tehnologizatul Shangai, eleganta Londra, plus frumoasa Scotie. Un decor completat de-o acțiune demnă de-un James mai bătrân, dar experimentat în lupta contra unui villain credibil înterpretat de Javier Bardem. Skyfall are un parcurs în forță ce ne-a dezvăluit cate un pic din fostele gadget-uri, trecutul obscur si vechile metode, dar a si deschis o alta fereastră spre un viitor promițător de misterios.

Spectre sigur va continua în aceiași direcție si ne va oferi noii locați exotice (ni se confirmă un Mexic interesant) și un nou villain dintr-o organizație secretă ce promite multe intrigi. Lansarea va avea loc anul acesta pe data de 6 noiembrie, să mizăm oare pentru o cursă în viteza pentru câteva Oscaruri?

 Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: 

JOI: 11:20, 14:10, 17:05, 20:00, 20:30, 22:50

2. Bridge of Spies

Bridge-of-Spies-Poster-Wallpaper

Bridge of Spies deja ruleaza in Statele Unite iar critici de film sunt multumiti de cum se prezinta noua poveste a regizorului “blockbuster”, Steven Spielberg, care din orice face o mina de aur. Din cate am observat a avut o lansare timida, aproape incognito, parca ar vrea sa ramana in atmosfera spionajului, adica sa treaca neobservat.

Tom Hanks  se face remarcat printr-o misiune grea dar pe masura lui, chiar is curios daca ocheste pentru o nominalizare la Oscarurile ce vin peste noi cat de curand.

Orice ar fi atmosfera Razboiului Rece luata intr-o maniera serioasa parca nu s-a mai ivit pe marele ecran de ceva vreme si cu siguranta ii voi face o vizita la cinematograf. Sunt convins ca expunerea va fi una grandioasa cu o imagine ce readuce trecutul in prezent asa cum Spielberg a facut-o si in ale sale ultime doua filme istorice: Lincoln (2012) si War Horse (2011).

Lansare: 27 noiembrie

2 thoughts on “Spy Noiembrie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.