Black Mass (2015)- Gangsterul Johnny Depp revine


“Hey, buddy. I need you to listen very carefully to what I’m saying because there are lessons again and again throughout your whole life. You gotta learn from these things, right? It’s not what you do, it’s when and where you do it, and who you do it to or with. If nobody sees it, it didn’t happen.”

black mass johnny depp

Luna Gangster continua cu Johnyy Depp in prim plan, noul rol interpretat este in filmul Black Mass care a atacat marile ecrane inca de la inceputul lunii octombrie. Fiind o luna rece prielnica dramelor si horror-ului, cinematografele ne-a dat posibilitatea sa descoperim din sangele rece a gangsterilor. Astfel il zarim pe Depp intr-o noua forma, parca isi iese din dezmortirea ultimelor filme si reuseste sa imbrace o haina de gangster care i-a venit bine si-n filmul Public Enemies (2009).

Plot-ul filmului este influentat de cartea Black Mass si desigur de evenimentele reale din spatele personajului nostru care a trait viata de gangster undeva in perioada aniilor 70′. E foarte interesant cum se gaseste o anume placere in inimile cinefililor de a vedea ecranizate anumite caractere care si-au construit propria lume in jurul lor, devenind adevarati dictatori ai strazilor, oraselor unde acestia isi instaureaza influenta. De aceasta data avem oportunitatea sa exploram partea dark a acestui tip de caracter, sa observam o evolutie spre strafundurile transformarii unei persoane ce intampina probleme si le rezolva prin intermediul violentei.

black mass gangster

Depp reuseste o transformare ideala pentru a ilustra din aparentele fizice a gangsterului irlandez ce s-a ridicat din anonimitate si a reusit sa dea de pereti cu mafia italiana, fiind ajutat desigur de fortele de ordine din aceea perioada (FBI mai exact). Aceata transformare il arunca in alta lume decat ceea de pirat sau clovn in diferite filme (Mortdecai, The Lone Ranger), un rol mai reusit in comparatie cu escapada “serioasa” din Transcedence.

Se banuieste faptul ca Depp prin acest rol de gangster se va reinventa in ochii “juriului” de Oscar, parerea mea este ca o nominalizare ii va un da un “boost” in rolurile viitoare si poate vom vedea niste filme mai inspirate in care va juca, asa cum a facut-o in Black Mass.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – JOI: 11:10, 18:05

cinema cortina digiplex

Advertisements

5 thoughts on “Black Mass (2015)- Gangsterul Johnny Depp revine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s