Everest (2015) – cea mai dura expeditie cinematografica


everest psoterFilmul Everest m-a luat prin surprindere cu aparitia recenta in cinematografe, astfel ca si calator curios a trebuit sa fac o vizita in fata marelui ecran. Genul de productii care sa trateze la modul serios o expeditie montana nu se zareste prea des in lumea buna a filmului, intr-o perioada era la moda doar sa fii naufragiat undeva in largul oceanului (vezi Life of Pi…).

Productia acestui film a fost cu peripetii fiind amanata de multe ori pentru greutatile de a filma anumite scene sau din cauza a diferitelor evenimente ce au ingreunat intregul proces. Cu toate obstacolele a reusit sa iasa in topul filmelor ce exploreaza natura si chiar primul (din punctul meu de vedere) in ceea ce priveste abordarea muntelui pe marile ecrane.

Anul 1996 e un punct de cotitura in istoria alpinismului datorita unui dezastru al expeditiilor pe cel mai inalt varf din lume, s-au scris carti celebre: Into Thin Air by Jon Krakauer (pe care trebuie sa o iau la rasfoit cat de curand) si The Climb by Anatoli Boukreev. A venit randul cinematografiei sa expuna in imagini intamplarile tragicului eveniment, o abordare care de altfel se bazeaza pe carti.

Distributia are parte de o serie de actori experimentati in meseria lor: Jake Gyllenhal ca un cameleon se transforma intr-un hipiot iubitor de senzatii tari, Jason Clarke (Planet of the Apes) e un soi de mascul alfa pe Everest si Josh Brolin sunt cei mai evidentiati ca personaje.

Pentru mai multe detalii va invit in Lumea Filmelor.

everest cast

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – JOI: 12:40

cinema cortina digiplex

Advertisements

10 thoughts on “Everest (2015) – cea mai dura expeditie cinematografica

 1. salve!
  imi plac recenziile tale pentru ca nu dezvalui nimic ce ar putea strica surprize si nu e intotdeauna usor sa faci asta si sa spui, totusi, ceva. asa ca inteleg ca trebuie sa apelezi la tot felul de artificii.
  no offence, dar sa spui ca “life of pi” este un film despre un naufragiu (sau o carte, daca vrei), te poate pune intr-un colt de camera. unul cu igrasie…
  si nu-mi spune ca te refereai la un naufragiu moral, ca am sa te intreb daca esti conductor feroviar pe o ruta spre ploiesti 😀

  1. salve
   Merci de aprecieri, sa stii ca evit sa vorbesc despre ce ar putea sa strice vizionarea unui film. Acolo la Life of Pi (https://piratulcinefil.wordpress.com/2013/01/24/life-of-pi/) a aparut doar ca un context intr-o gluma trebuia sa mai adaug Kon Tiki (https://piratulcinefil.wordpress.com/2013/02/20/kon-tiki/) All is Lost si Unbroken. Era un trend in ultima perioada sa fii naufragiat…desigur ca nu le-as minimaliza doar la un cuvant “naufragiu” dupa cum vezi si in recenzii 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s