De pe alte meleaguri cinefile (14)


Incep sa reiau obiceiul de a recomanda filme de pe alte meleaguri cinefile, sa vedem ce vizioneaza si alti blogeri-colegi pasionati de universul acesta.

jeruzalem filmIncepem cu Angela care a scris o cronica de la Dracula Film Festival cu filmul castigator Jeruzalem: “Desi este inca un film care se adauga subgenului found footage, „Jeruzalem” vine cu o noua abordare, datele si evenimentele povestii fiind surprinde si de data asta tot de un personaj care este prins in mijlocul povestii, dar metoda este cel putin una noua.”

Din categoria filmelor mai putin cunoscute Andrewgfilms ne recomanda: “Totuşi, această latură uşoară din Me and Earl and the Dying Girl nu este exagerată şi nu eclipsează drama puternică din film. Comedia şi drama se află în echilibru aici. Şi chiar dacă vorbim despre un simplu film cu adolescenţi, ideea principală pe care o transmite este una puternică și greu de uitat. “

Pe FilmSinopsis sunt aproape convins sa merg la cinema The Walk: “Regizorul filmului este Robert Zemeckisthe walk in cinema (Back to the Future, Forrest Gump, Cast Away) care este și un excelent povestitor. Deși este un film bazat pe o poveste reală, expozițiunea nu plictisește. Am fost prins în poveste încă din primele momente și m-a captivat până la ultimul cadru. Personajele, suficient de bine dezvoltate, te aduc și mai aproape, astfel încât, în apogeul filmului, parcă te simți acolo. Umorul este un alt punct important; de bun-gust și folosit unde trebuie, devine un liant între personaje, poveste și spectator.”

Marculescu ne insira 8 filme SF: “Aveam chef de ceva filme SF, deci am ales, mai pe random primele 7 titluri care mi-au ieșit în cale. Am fost uneori surprins plăcut, alteori dezamăgit. Uneori plictisit. După ce-a luat Gravity premiul Oscacar speram să fie mai multe filme SF cu spațiu cosmic. Ciu-ciu. Se fac multe SeFeuri, dar nu se fac pe idei mari și efecte speciale gigantice. Ce se face este așa, mai domestic și mai pe zona de TV movie.”

the martian bring foodAlex de la Lumea Filmelor ne vorbeste de The Martian “De la filme ca și Blade RunnerAlien, Thelma & Louise, Gladiator șiAmerican Gangster, regizorul Ridley Scott a ajuns la eșecuri ca și The Counselor, sau Exodus, și chiar când credeam ca nu mai există deloc speranță ca filmografia lui să vină cu o idee originală și bună, The Martian a lovit marile ecrane.”

Film Menu revine cu un eseu complex a criticului de film Andrei Gorzo.

Pe final va las cu un top interesant de pe F and G must see.

Pentru cei care scriu despre filme si cred ca merita recomandati ii astept sa imi lase articolele scrise recent pentru o viitoare citire si posibila integrare in acest tip de articol sub forma de recomandare.

Intre timp Piratul Cinefil a scris despre:

Kill the Irishman (2011)

Sicario (2015)

The Visit (2015)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s