Sicario (2015) – asasin in lumea drogurilor


sicario posterYou ask how the watch is made. Keep your eye on the time.

Ca să încep în forţă, pot spune că Sicario e unul dintre cele mai bune filme de anul acesta cu un total de puncte forte pe care le veţi observa de-a lungul cronici. Cu această afirmaţie pot să fiu extrem de subiectiv dar nu pot să mă abţin când unul dintre regizorii preferaţi reuseste să lanseze o nouă senzaţie în lumea filmelorDenis Villeneuve este numele lui si se află în spatele altor filme excelente printre care producţia Prisoners apărută în 2013, ce a surprins intens şi dramatic unde Wolverine (pardon Hugh Jackman) sfâşie un thriller sufocant pentru fiecare cinefil ce apreciază o regie excelent de captivantă.

Revenind la filmul Sicario avem atenţia indreptată spre lumea drogurilor şi lupta contra cartelurilor unde duritatea işi găseste cel mai uşor locul. Apariţia recentă în cinematografe îl aduce cu entuziasm în lumea criticilor ce îi dau mult credit, printre altele fiind lansat în prealabil la Festivalul de la Cannes.

Pentru început aş vrea să mă ocup de cadrul filmului, o zonă foarte tensionată la graniţa dintre Mexic si SUA. Oraşul Juarez este declarat cel mai periculos oras din lume la ora actuală, citind si informându-te vei afla că detaliile din film coincid cu realitatea zilelor noastre. Zona este una controlată de cartelurile de droguri mexicane care au instaurat un soi de regim totalitar pe străzile orasului, populaţia este temătoare să iasă din casă iar violenţele si confruntările armate sunt la ordinea zilei.

sicario-wallpaper

Regizorul într-un asemenea cadru a reusit să arunce la bătaie o acţiune teribilistă unde duritatea vizuală primează prin imagini apăsătoare asupra unor lucruri deviate de la cursul normal. Dorinţa de răzbunare şi căutare a dreptăţii găseste două personaje ce luptă pentru aceiaşi cauză în direcţii diametral opuse.

Pentru continuarea recenzie va invit in Lumea Filmelor.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – MARTI: 14:05, 20:30, 22:55

MIERCURI – JOI: 14:05, 20:30

cinema cortina digiplex

Advertisements

7 thoughts on “Sicario (2015) – asasin in lumea drogurilor

    1. da, interpreteaza foarte bine, avand un rol feminin intr-o lume a barbatilor, are o latura razboinica ca in filmul The Edge of Tomorrow 😀 dar si mult pe partea sensibilitatii feminine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s