Kill the Irishman (2011) – gangsterul irlandez


“I’m an Irish Catholic with the grace of God on my shoulder.If any of these maggots from the so-called mafia want to come after me, I’m not a hard man to find.”

kill-the-irishman-1

Kill the Irishman un film cu si despre mafie unde gangsterul principal este Danny Green, un irlandez tupeist care isi face dambleaua prin Cleveland si da dureri de cap “adevaratei” mafii, cea italiana care se pare ca si-a gasit nasul in acest personaj.

Toata povestea nu e deloc nascocita e cel putin inspirata din cartea “biografica”: “To Kill the Irishman: The War that Crippled the Mafia” , urmarindu-se destul de fidel viata lui Green unde scenele alb negru anexate filmului din arhivele televiziunii da veridicitate intregii productii. Un adevarat supravietuitor dupa o serie de atentate la viata sa, Green, se poate autointitula pe buna dreptate un “luptator celtic” care nu cruta pe nimeni ce ii sta in cale dar in acelasi timp cu un suflet de aur.

Kill-The-Irishman-Danny-Greene-Gang

Interesant ca o astfel de poveste capata un film de categorie B dar care reuseste sa-si depaseasca conditia, reusind sa fie o buna alegere pentru tematica pe care o abordeaza. Plus ca descoperim subapreciatul actor Ray Stevenson care face un tur de forta cu interpretarea pe care o are prin personajul principal din acest film, cred ca cea mai buna interpretare din intreaga sa cariera.

De la lichidari in masa, afaceri suspecte, masini pe post de artificii mortale, pana la un umor negru si o actiune antrenanta pe masura. Daca doriti sa vizionati un film despre vremurile apuse in sunet de cimpoi ati gasit ce cautati.

Alte pareri: Marian

“That all you got? It’s gonna take more than a few firecrackers to kill Danny Green.”

Articol in cadrul Lunii Gangster.

Intre timp gasiti in cinematografe filmul Black Mass:

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – MARTI: 12:40, 21:30, 23:00

MIERCURI – JOI: 12:40, 23:00

cinema cortina digiplex

Advertisements

7 thoughts on “Kill the Irishman (2011) – gangsterul irlandez

 1. L-am remarcat pe Ray Stevenson in serialul Rome (Roma). I-am cautat apoi filmografia si acesta a fost filmul care mi-a atras atentia. Intr-adevar este un actor subapreciat. Life’s unfair sometimes…

  1. am auzit de serial dar nu l-am vizionat doar daca am zarit ceva din el, da actorul are un fler dar prea putin si-a facut aparitia in filme…l-am vazut recent in Transporter: Refueled de altfel un film mediocru, poate doar genul de proiecte poate sa prinda.

   1. Roma, ca majoritatea serialelor, e bine realizat. Dar, ca toate serialele cu prea multe episoade, devine… obisnuinta, intervine rutina, si parca nu mai reuseste sa atraga ca in primele episoade… Altfel e un serial bun!
    Hmmm… in general nota de pe Rotten Tomatoes este foarte apropiata de aprecierea mea, asa ca 17%, 19%, respectiv 35% nu prea sunt note care sa ma faca sa vreau sa vad The Transporter: Refueled. Oricum sunt filme in care doar interpretarea buna sau foarte buna a unor actori nu le poate salva…

    1. de aceea se pare sa sunt mai apreciate seriile cu episoade putine…ca exemplu un True Detectives primul sezon in 7 episoade care trebuia sa ramana un singur sezon, un Daredevill in 10 episoade…transporter nu ti-l recomand 😀

     1. Un alt serial pe care l-am urmarit (la recomandarea unei prietene) a fost Homeland. Insa numai primul si al doilea sezon. Din al treilea nu stiu daca am vazut macar primul episod pana la capat…

      Multumesc pentru recomandari!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s