Luna Gangster


“You need more than guts to be a good gangster, you need ideas”

A venit luna octombrie si e timpul ca Piratul Cinefil sa aleaga tematica cinefila ca o alternativa la filmele ce ruleaza in cinematografe. Se pare ca frigul ne aduce pe marile ecrane cel putin 2 ecranizari cu Gangsteri in toata regula si astfel declar luna octombrie ca fiind luna Gangster chiar daca la sfarsit avem Halloween-ul.

filmele cu gangsteri

Exploram o zona mai hard a cinematografiei unde violenta isi gaseste locul prielnic de a dezvalui adevarata fata a oamenilor in goana dupa putere cu o arma in mana. De multe ori aceste filme sunt excelente si reusesc sa devina emblematice in viziunea cinefililor ce vin in cautarea de povesti adevarate expuse bad-ass cinematografic.

Black Mass este primul care a lovit (intre timp) marile ecrane, in rol principal e chiar Johnny Depp, desigur ca nu-l recunosti din poza de mai jos. Se regaseste intr-un rol pe care l-a uitat la Dilinger in Public Enemies, un fapt excelent mai ales ca in ultima perioada a cam dat-o in bara cu interpretarile lui comice ce se trag de la personajul Jack Sparrow.

Vestile sunt bune din partea acestui film unde Johnny se pare ca e un adevarat gangster cu american cojones.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – MARTI: 12:40, 21:30, 23:00

MIERCURI – JOI: 12:40, 23:00

BLACK MASS

Al doilea film ce apare pe la mijlocul lunii in cinematografe il are in dublu rol de gangster pe Tom Hardy. Se numeste Legend si cred ca vom asista la ceva nebunesc de violent, mai ales ca britanicul are un trecut de la care poate recidiva maiestuos: Bronson, Peaky Blinders si Lawless.

Deci, sansele sunt mari sa ne delectam cu o doza mare de forta bruta masculina ce isi arata muschii prin cercurile celor mai feroce gangsteri ce nu se gandesc de doua ori cand sa dea cu pumnul.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

MIERCURI – JOI: 20:25, 21:30

tom hardy in filmul legend

La asemenea vesti, cum sa nu faci un maraton Gangster? Oricum urmeaza o serie de filme de referinta in lumea gangsterului de cinema si cu aceasta ocazie invit pe oricine vrea, sa se simta gangster, ori mafiot daca asa e la moda pe la noi.

Advertisements

6 thoughts on “Luna Gangster

  1. […] Luna Gangster continua cu Johnyy Depp in prim plan, noul rol interpretat este in filmul Black Mass care a atacat marile ecrane inca de la inceputul lunii octombrie. Fiind o luna rece prielnica dramelor si horror-ului, cinematografele ne-a dat posibilitatea sa descoperim din sangele rece a gangsterilor. Astfel il zarim pe Depp intr-o noua forma, parca isi iese din dezmortirea ultimelor filme si reuseste sa imbrace o haina de gangster care i-a venit bine si-n filmul Public Enemies (2009). […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s