Child 44 (2015) – thrillerul “politist” sovietic cu Tom Hardy


child 44 tom hardy“That’s a very good question. I run because you were following me. When you are followed, you are arrested. And when you are arrested, you are already guilty. So you tell me, why did I run?”

A trecut ceva timp de cand am vazut primul trailer la Child 44 si de atunci stiind ca Tom Hardy sta in prim plan am asteptat o perioada pana cand sa isi fac aparitia. Filmul l-ati vazut in cinematografe (cel putin la noi in aprilie), lansarea avand loc in Franta si dupa se pare ca s-a lansat pe DVD prin august, atat a trebuit ca Piratul Cinefil s-a descurcat.

E interesant faptul ca un actor de calibrul lui Tom Hardy joaca in genul acesta de productii aproape independente, alte exemple: The Drop, Locke (recenzie aici) si chiar un serial excelent Peaky Blinders (recenzie aici). Oricum acest film a mai atras un Gary Oldman desprins din universul spionajului si o Noomi Rapace.

Titlul extins al articolului sigur v-a dat o banuiala in legatura cu povestea filmului, astfel va pot spune ca avem de a face cu o tematica atipica pentru universul filmelor americane. Perioada stalinista inspre finalul de glorie este zona misterioasa in care ne incadram de aceasta data. Cadrul este unul cat se poate de gri, doar vorbim despre comunismul pur sange din patria mama rosie. Personajele fiind infiltrate intr-o structura destul de inalta pentru societatea ruseasca din acele timpuri, deci se vrea sa se zugraveasca intr-un anumit fel mersul lucrurilor in era sovietica cand inca Stalin mai respira.

Pentru continuarea recenziei va astept in Lumea Filmelor (noul loc unde voi publica periodic) :).

gary oldman and tom hardy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s