Seriale preferate: Gotham (2014-) primul sezon


„Every man and woman on the planet. We’re all standing at the edge of the abyss paralyzed by fear.”

gotham wallpaper

Incursiunea in lumea serialelor preferata continua cu senzatia de anul trecut pe nume Gotham. Vazut la foc automat de putina vreme, am ramas surprins ca n-am fost mai rapid dupa recenziile elogioase de anul trecut in blogosfera noastra cinefila. Un prim sezon din universul DC aduce o perspectiva interesanta asupra intunecatului oras Gotham unde zace tot soiul de fiinte: de la eroi la scursuri ale societatii.

 Tot ce stiam despre povestea din jurul morti parintilor lui Bruce Wayne (Batman of course) se extinde din acel moment ca si o caracatita ce isi infinge fiecare tentacula in lumea personajelor ce incep sa isi faca o reputatie in orasul infractionalitatii. Se construieste la nivel complex fiecare detaliu din schimbarea la fata a orasului pe care l-am vazut expus in trilogia lui Nolan.
gotham police

Chiar daca n-avem parte de zona hard a super-eroilor DC acestia fiind in „crestere”, putem sa ne delectam cu o parte umana a povestii unde politisti si munca lor de a curata orasul este in prim plan. Infiltrarea in actiunea acestui serial poate fi intriganta, episod cu episod vei fi captivat pana cand te trezesti ca ai epuizat toate cele 20 de episoade atribuite primului sezon.

Il recomand celor care le place un serial inteligent construit chiar daca in acelasi timp ajunge sa te socheze schimbarea directiei inspre o latura tot mai intunecata a Gotham-ului. Puncteaza excelent in toate detaliile pe care le exploreaza in inima mediului urban si chiar se situeaza in fruntea serialelor cu aceiasi directie (protectia orasului) cum ar fi: Daredevill, Arrow, The Flash…aici fiind vorba de seriile populare in aceasta perioada. In curand sper sa fac o cronica preferatului de anul acesta: Daredevill (anuntat deja in top 10 pe anul acesta).

 P.S.: maine apare sezonul 2 Gotham, pana atunci va invit sa devorati primul sezon, desigur daca v-or convins cuvintele de lauda.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s