The Man from U.N.C.L.E. (2015)- spionajul la alt nivel


the man from uncle“I was briefed on your criminal career. Your balls are on the end of a very long leash, held by a very short man.

Not very good at this whole subtlety thing, are you?”

Anul acesta se pare ca avem o serie de filme ce surprind diferite aspecte ale lumii spionajului si ce e placut este comedia pe care a abordat-o fiecare in parte. Acest film are farmecul aniilor de aur a spionajului in filme, vremea Razboiului Rece generator de tot soiul de fantezii scenariste cu agenti secreti care mai de care mai indemanatici.

The Man from U.N.C.L.E. spre surprinderea mea este un proiect marca regizorala Guy Ritchie…cum nu stiti cine este Ritchie? Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, RocknRolla si Sherlock Holmes (seria cu Iron Man, pardon…Robert Downey Junior) sigur va spune ceva.

A trecut patru ani de cand acest as al filmelor de actiune n-a mai scos ceva nou pe piata, pana luna asta cu filmul The Man from U.N.C.L.E. Interesant ca a trecut pe zona spionajului cu un duo de pe vremea Razboiului Rece, numai bine de reconstituit artistic in stilul personal. A distribuit printre altele niste tinerei aflati pe val: Henry Cavill (Super Man) si Armie Hammer (un Lone Ranger pierdut). Sigur e de mers in cinema cu ceva crantanele (pop corn) dar ca sa fiti sigur de asta va mai povestesc cate ceva:

the man from uncle spy

Un duo atat de carismatic si comic n-am mai intalnit de la Tom Hardy (si nu mai stiu cum il cheama pe celalalt actor) din “This Means War”, aceiasi construire de personaje ce se afla intr-o lupta de masurarea a muschilor. Acolo o perioada moderna aici un trecut al stilului retro cinematografic, reconstituirea vestimentara aduce un plus personajelor si se incadreaza perfect intr-un decor romantic al spionajului clasic.

Din acest film sa nu credeti ca lipseste actiunea specifica, Guy Ritchie se asigura sa primiti doza necesara de adrenalina in pasi repezi pentru a rezolva cazuri cu multe intorsaturi de situatie. Este perfect ca si incalzire intre ultima misiune imposibila a lui Ethan Hunt si viitorul James Bond, Spectre, care cred ca va incununa cu succes un an al agentilor sub acoperire.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea:

VINERI – JOI: 11:20

cinema cortina digiplex

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s