Pirat pescar in Delta


De ceva vreme doresc sa diversific blogul intr-o serie de mini-proiecte cu tenta cinefila ce sa anunte din activitatile personale ce merita mentionate la modul subiectiv, desigur. Fiind un pirat cinefil dedicat cauzei cinematografice pot spune ca sunt si un calator doritor de aventura. A doua stare ma poarta in lung si in latul tarii noastre frumoase, ce poate sa duca la o categorie noua sub denumirea “Viata bate filmul”. Astfel fiecare deplasare impresionanta va fi ilustrata cu impresii, povesti si instantanee cinefile, asa cum Spielberg isi testeaza comic creatia.

Pot spune ca am vizitat multe locuri din tara noastra dar de fiecare data imi sare in gand ca am ratat o vizita in Delta Dunarii. Aici se face o promovare meritorie pentru a aduce in prim planul turismului romanesc frumoasa Delta. Ivan Patzaichin este imaginea acestei promovari ce merita sustinuta de romanul de pretutindeni. De mic copil tin minte numele canoistului roman, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vara din 1968, 1972, 1980 si 1984 si triplu laureat cu argint.

ivan patzaichin

Un nume sonor ce l-as atribui unui film despre ridicarea unei legende intr-un sport unic, o viata cu o poveste inspirationala. Chiar am citit din pataniile lui Ivan Patzaichin, ce ar putea oferi un moment specific filmelor din lumea sportului: in calificari la o cursa canoe C1, la putin timp dupa startul intrecerii pagaia s-a rupt, arbitrii neobservand incidentul l-a impins sa termine cursa cu pagaia rupta in aplauzele publicului prezent. Desigur a fost descalificat dar dupa contestatiile oficialilor romani i s-a oferit sansa pentru recalificari dupa care a trecut categoric de acestea, dupa care semifinale si invingand in finala intr-o maniera de campion.

Ivan Patzaichin dupa incheierea vietii sportive n-a batut in retragere, a fost antrenor si are o asociatie foarte activa in zona Deltei Dunarii, locul sau de bastina. Asociatia Ivan Patzaichin – Mila 23 a lansat un concept unic pe piata romaneasca de turism, sub numele de pescaturism (ecoturism, turism culinar si cultural). Aceasta initiativa in turism iti da ocazia sa experimentezi viata in detaliu a unui pescar in Delta Dunarii.

pescaturism in delta

Poti sa experimentezi acest concept la Tulcea RowmaniaFest – Festivalul International al Barcilor cu Vasle ce va avea loc in perioada urmatoare: 28 – 30 august. Mai multe detalii pe: http://ecodeltadunarii.ro/

Pentru un asemenea eveniment as purta un tricou cu textul: “Pirat pescar in Delta” -pirat insemnand infiltrat 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.