Dear White People (2015) – comedia cu replica inteligenta


dear white people si rasismul

Dear white people, the minimum requirement of black friends needed to not seem racist has just been raised to two. Sorry, but your weed man, Tyrone, does not count.”

Dear White People e filmul descoperit de ceva vreme pe cand citeam curios ce productii s-au remarcat anul acesta. Curios e faptul ca a fost trecut cu vederea si nu prea l-am vazut in dreptul recomandarilor cinefililor autohtoni, desigur s-ar putea sa fim prea ocupati de ce apare prin cinematografe.

Avem de-a face cu un stil foarte elevat in a avea dialoguri ceea ce ii da o nota ironica si sarcastica in concordanta cu titlul filmului. Ne aflam la Manchester University (SUA) cu un stil de viata extravagant universitar. Vocea show-ului radio “dear white people” completeaza perfect ritmul ironic de care vorbeam.

Comedia este una intr-un spirit avagardist care reda foarte bine avantul tinerei generatii ce a realizat acest film, de la actorii pana la regizorul si scenaristul Justin Simien. Conceptul de rasism atinge o subtilitate extrem de rafinata prin dialog savuros de inteligent.

dear white people comedie

Stilul de filmare prin miscarea camerei asupra personajelor are diferite procedee artistice bine expuse din punct de vedere regizoral. Lejeritatea de abordare a unui asemenea subiect tabu ii da un plus de originalitate, iar aici vin din nou sa subliniez ca am savurat fiecare ipostaza in care exista un duel verbal.

Va las cu o ultima remarca ironica si un trailer:

“Dear white people, this just in: Dating a black person to piss off your parents is a form of racism.”

Advertisement

6 thoughts on “Dear White People (2015) – comedia cu replica inteligenta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.