Trainwreck (2015)- antreneaza comedia moderna


trainwreck comedie modernaIn ultima perioada am vazut ca in cadrul premierelor cinematografice se perinda tot felul de comedii si unele dintre ele au parte de o critica pozitiva. M-a mirat faptul ca filmul Trainwreck face parte din aceasta categorie, trailer-ul in prealabil nu mi-a transmis nimic special de ceea ce inseamna o comedie obisnuita ce se duce inspre pragul de R-Rated.

Ce m-a convins ca s-ar putea sa merite o vizita la cinema este regizorul Judd Apatow care mai are la activ proiecte ca: Pineapple Express (2008), The 40 Year Old Virgin (2005), Bridesmaids (2011), Knocked Up (2007) s.a.m.d. O serie de comedii ce au un spirit modern ce nu se dezice sa arate prea mult din partea obscena a comediei. Oricum influenta e una diferita si reuseste sa creeze un umor mai deocheat pe alocuri dar care sa fie amuzant intr-o oarecare masura.

Cred ca e greu sa te balansezi in genul acesta de comedie dar cu o oarecare indrazneala vei reusi sa ajungi la cinefilul tanar ce cauta glume cu esenta tare diferita. Trainwreck la o prima vedere pare o imbunatatire la ceea ce am mai vazut la acest regizor, cred ca reuseste sa mixeze o serie de elemente din viata social moderna, unde distractia nu consta intr-o simpla iesire in oras.

De aceea Trainwreck are parte de un inceput in forta care m-a bagat in ceata prin ceea ce expunea, ma gandeam ca nu poate sa continue in acelasi stil fara a fi un esec. Schimbare directiei s-a vazut pe parcurs, in genul unei betii crunte urmata de o mahmureala care te trezea la realitate.

Trainwreck Amy Schumer comedie

Atractia principala este actrita Amy Schumer care a si scris “boemul” scenariu a acestui film. Nu stiam mare lucru de dumneai pana acum, am aflat ca la origini e o comediana de stand-up si dupa care cu propriul show. Se pare ca e “a big deal” pe la americani si in cele din urma e de inteles succesul acestei productii. La o prima vedere imi dau seama de ce directia filmului a fost mai deochata, genul acesta reusind sa amuze in stil stand-up, chiar am observat o serie de replici in acest stil.

Per total e o comedie moderna ce da perdeaua la o parte pentru a fi in vazul lumii dupa care compenseaza cu o directie umoristica buna si unele momente emotionante pentru a da complexitate actiunii.

Program Cinema Cortina Digiplex din Oradea: VINERI – JOI: 13:45, 18:20

 cinema cortina digiplex

One thought on “Trainwreck (2015)- antreneaza comedia moderna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s