Cartea de Cinema: “Viata de toate zilele la Hollywood”


viata de toate zilele la hollywood de Charles FordCategoria Colectia Carte de Cinema ajunge la al treilea articol dintr-o serie viitoare de recenzii in acest mic univers al cartii de cinema. Prin aceste articole as vrea sa fac cunoscuta o gama cat mai larga de carte de film tradusa in limba romana, in acest sens voi colabora cu “noul” prin traduceri recente ale unor carti de cinema de capatai (UNATC PRESS) si “vechiul” prin anticariatul online,Magazinul de Carte, care are o colectie impresionanta de carte de film si de cinema, plus biografii de cinema interesante, toate din diferite perioade de timp.

A trecut ceva timp de la ultima recenzie a cartii de cinema, astfel s-au adunat multe file citite si nerecenzate in noua categorie de articole sub denumirea colectiei carti de cinema. In goana dupa cartile filmice pentru a strange cam tot a fost publicat si tradus prin partile noastre, m-am oprit in dreptul cartii lui Charles Ford pe nume: Viata de toate zilele la Hollywood.

O prima reactie la acest titlu a fost una uzuala, gandindu-ma ca este o carte cu un subiect usor ce trateaza teme tabu din viata binecunoscut de tumultoasa a Hollywood-ului. Spre surprinderea mea am descoperit o foarte buna analiza istorica a ceea ce a insemnat fenomenul cinematografic in cetatea filmului. Am interactionat cu primele momente de glorie a regiunii si micului oras Hollywood ce a fost luat cu asalt de lumea angrenata in creearea filmelor. Citind aceasta carte vei avea o buna cunostinta a fenomenului cinematografic american si cei reusi sa iti dai seama cum a functionat intreg angrenajul Hollywoodean la inceput de faima.

Chiar vei afla principalul oras oponent care in aceea perioada si-a pierdut din stralucire in detrimentul noului si mai shinier Hollywood. Desigur sunt dedicate si pagini scandalurilor si intrigilor din culisele vietii de actor in cautarea celebritatii pe marele ecran. Toate sunt expuse intr-un stil apropiat istoric, un simt obiectiv care trateaza nesubiectiv datele si detaliile din aceasta carte.

Pornind de la nenumarate marturii, numeroase documente, precum si povestiri demne de toata increderea, Charles Ford, binecunoscut istoric de cineam, a incercat sa intocmeasca un studiu clinic al vietii de la Hollywood in epoca de glorie a cinematografului. Vom gasi in acest volum descrieri detaliate privind munca in studiori si in exterioare; distractiile, surprinzatoarele urcusuri din vertiginoasele caderi ale starurilor, descrieri privind luptele politice si scandalurile din aceea epoca.

Din cuprins:

Aparitia industriei cinematografice

Viata cotidiana in studiouri

Miraje

Goana dupa distractii

Patima fastului

Hollywood sau noul Babylon, etc.

Ramaneti pe faza ca va urma un nou concurs cu o carte de cinema pentru biblioteca voastra. Iar pe anticariatul online Magazinul de Carte gasiti o lichidare de stoc cu reduceri de 70%.

Advertisements

2 thoughts on “Cartea de Cinema: “Viata de toate zilele la Hollywood”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s