Filmul la Cinema Cortina: Terminator: Genisys (2015)


terminator genisys film la cinema cortina

 “Hasta la vista, baby”

„He’s back”

Arnold Schwarzenegger aka Terminator s-a intors cu forte proaspete pentru a salva inca o data lumea de apocalipsa. Mi se pare interesant cum francize celebre vechi ca Terminator, Star Wars, chiar Mad Max si recentul Jurassic World (Park)  se reinventeaza pentru a aparea din nou pe marile ecrane.

31 de ani de la primul Terminator ce l-a adus in prim plan pe emblematicul Arnold, anul 1984 fiind anul de lansare a robotului bad-ass T2. Amintirile mele cu filmele Terminator sunt undeva la sfarsitul aniilor 97′, 98′, 99′ (nu mai stiu exact), erau mai mult vizionari cu plapuma in cap. Pe Terminator il pun langa Alien si Jurassic Park pentru momentele de actiune si niscaiva horror ce ma facea fricos in fata tv-ului (desigur Alien ceva mai hardcore).

Inainte de vizionarea acestui film pe marele ecran al cinematografului, am citit multe recenzii si cronici ale celor avizati care au apucat sa-l vada la momentul avenpremierii. De multe ori acele cronici ma fac sa decid daca vizionez un anume film in cinema, de data aceasta am mers impotriva valului de critici aduse noii parti a la Terminator. Instinctul de cinefil mi-a fost inca o data de ajutor pentru a decide de a-i da o sansa acestui film.

emilia clarke and arnol in terminator

Spre surprinderea mea chiar a fost un film entertaining care nu s-a dat la o parte ca printre scenele de actiune sa introduca glume bine gandite. Ca si fan al seriei Terminator pot spune ca ma asteptam sa fie ceva foarte serios (doar e vorba despre sfarsitul lumii), fara a fi dezamagit am descoperit o abordare light ce nu i-a stirbit din doza de seriozitate. Filmul in sine reuseste sa surprinda un Mix-Terminator: trecutul reprezentat de primele 2 parti este bine infipt in realitatea acestei continuari iar viitorul ii rezerva o noua imagine unde calatoria in timp resuseste sa schimbe lucruri din lumea cunoscuta de noi a terminatorilor.

Noua Sarah Connor (faimoasa khaleesi) se integreaza perfect in lumea filmului de lung-metraj printr-un rol emblematic reprezentand un personaj iconic al cinematografiei. Arnold nu trebuie periat foarte mult pentru ca stim ca face parte din categoria actorilor grei si il prinde bine noul costum de terminator mai glumet de felul lui.

Chiar am fugit de la treburile de acasa, iar echipa de soc (ginere, socru, unchi) a ramas cu un zambet legendar…asa ca sa stiti ca ne-am distrat. 🙂 Poza Trio cu alta ocazie 😀

terminator funny smile

Alte pareri: CineAmator, StarFilme, MovieNews, Edgeandback, CineFan,CinEmil, Maibinenicaieri, Presainblugi, Ionut Popa, Alex Radulea, Vlad Dulea

Programul pentru Cortina Digiplex din Oradea: V: 16:40, 19:00, 20:30, 22:50

S-D: 16:40, 20:30, 22:50

L-J: 16:40, 19:00, 20:30, 22:50

cortina cinema

One thought on “Filmul la Cinema Cortina: Terminator: Genisys (2015)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.