Filmul la Cinema: Spy (2015)


spy la cinema cortina” You really think you’re ready for the field? I once used defibrillators on myself. I put shards of glass in my fuckin’ eye. I’ve jumped from a high-rise building using only a raincoat as a parachute and broke both legs upon landing; I still had to pretend I was in a fucking Cirque du Soleil show! I’ve swallowed enough microchips and shit them back out again to make a computer. This arm has been ripped off completely and re-attached with *this* fuckin’ arm.”

Da, cam asa ar suna misiunea unui agent interpretat de Jason Statham intr-o comedie bad-ass asa cum este filmul Spy, de abia debarcat pe marile ecrane ale cinematografelor din tara. Cine credea ca actorul de actiune va cocheta asa de bine cu genul acesta de comedian plin de zel si nebun de-a binelea.

Mai mult regizorul Paul Feig (Bridesmaids, The Heat) o aduce din nou in prim plan pe preferata lui Melissa McCarthy. Una din actritele aflate pe valul popularitatii care nu se da la o parte sa fie exuberant de comica in interpretarile sale. Mai departe il gasim pe Jude Law intr-un rol obisnuit pentru el in ultima perioada, acel gen de personaj amplu prin comportamentul sau „on stage”. Deci o reusita la nivel de distributie ceea ce face mult mai usoara tranzitie de la actiune la comedie si invers.

Chiar ma gandeam ca genul acesta de film e o buna incalzire pentru viitorul James Bond (Spectre), o destindere cinefila comica inainte de vizionarea unui film serios cu spioni. Spy alaturi de Kingsman: The Secret Service sunt cele mai indicate filme pe anul acesta cand vine vorba de actiune+comedie; ar merita vizionate la pachet: Melissa McCarthy prin umor sa destinda din usoara seriozitate a lui Colin Firth.

spy-2015-movie

Spionajul isi primeste o dimensiune comico-serioasa, un umor care imi aminteste de genul comediilor franceze unde situatiile la limita imposibilului intotdeauna au creat un umor de situatie de tot rasul. Entuziasmul vizavi de acest film vizionat in cinema recent este frumos completat de un scor de 95% pe Rotten Tomatoes, unde mi se confirma calitatea filmului din partea celor avizati, mai mult nu cred ca am mai vazut o asemenea nota mare pentru o comedie.

Multa vreme a trecut ca actiunea si comedie sa se imbine asa de umoristic intr-un film de spioni marca inregistrata americana. In final va recomand cu draga inima sa-l vizionati sa va mai descretiti fruntile cu niste rasete respectiv hohote (desigur de ras).

Alte pareri: Andreea, Zmeu, Angela,

Programul acestui film la Cinema Cortina Digiplex din Oradea: V-J: 15:45, 20:15

cinema cortina digiplex

Anunțuri

3 gânduri despre „Filmul la Cinema: Spy (2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s