Filmul la Cinema Cortina Digiplex: Ex Machina (2015)


poster film ex machina cinema cortina oradea “One day the AI’s are going to look back on us the same way we look at fossil skeletons on the plains of Africa. An upright ape living in dust with crude language and tools, all set for extinction.”

 Ex Machina ajunge in cinematografe intr-un moment in care ma gandeam ce sanse au filmele de genu sa se perinde pe marile ecrane. Surpriza nu este una mare cand stam sa ne gandim ca acest film e printre cele mai bune ale acestui an 2015 si ca multa lume sta sa-l laude pentru ceea ce expune.

Desigur, te poti gandi ca in ultima perioada pare o invazie a robotilor pe marele ecrane, dar tehnologia zilelor noastre avanseaza fantastic de mult iar cinematografia vrea sa tina pasul cu un viitor apropiat al unei “noi specii”: robotul. Ideea filmului Ex Machina se duce pana la originile biblice ale umanitatii prin personajele a caror nume au rezonanta cu diferite persoane de importanta in creatie si perpetuare: Ava (Eva) numele robotului de gen feminin care initiaza un nou inceput al roboticii umane, Caleb are acelasi rol metaforic ca spionul trimis de Moise in tara Canaan si Nathan este profetul filmului asupra viitorului acestor creatii, fiind din nou o asemanare metaforica cu un personaj biblic.

Nathan este interpretat de actorul Oscar Isaac, care se pare ca isi reinventeaza cariera prin filmele aniilor trecuti: Inside Llewyn Davis (2013), A Most Violent Year (2014) si o urcare spre apogeu, pe viitor in filmul Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015). Prin acest rol nu iese din zona lui de confort de-a interpreta intr-un stil domol dar care se indentifica cu personajul Nathan, un magnat izolat pentru stiinta.

ex machina film la cinema cortina

Regizorul, Alex Garland, are o inclinatie spre horror, renumit pentru regia productiei 28 Day Later, caracteristica ce da filmului Ex Machina o nota creepy in unele momente ale actiunii. Tehnologia high-tech se intalneste cu o imagine frumos stilizata intr-un “crib bogatas” ce are interiorul ultra-modernizat, totul amplasat intr-o oaza de natura splendida.

Interactiunea om-robot se desfasoara sub forma unui Test Turing: “Pot (sau vor putea) masinile sa gandeasca?”…intrebarea este una dificila iar problematica filmului este cu atat de greu de descifrat cu cat discutia se avanta pe domeniul inteligentei artificiale capabila de gandire.

Alte pareri: Catavencii, Playtech, Ioana Radu, Urban, Daniel Urda, Ionut,

De la Filme si Carti am aflat de portretele facute de Ava, mai jos va las o replica a Piratului Cinefil

Pentru un portret personal, click pe poza 😀

 04712a70-40237780

 Programul acestui film la Cinema Cortina Digiplex din Oradea14:00, 20:00, 22:40

cinema cortina digiplex

Advertisements

6 thoughts on “Filmul la Cinema Cortina Digiplex: Ex Machina (2015)

  1. Mi-a placut teribil de mult finalul, chiar daca in acelasi timp m-a enervat. Dar ideea in sine, ca Ava gandea asa cum au invatat-o oamenii (via cautarilor lor pe internet si a parerilor lor), face toti banii. Arata ca problema nu era la ea ci la “natia” de la care isi aduna informatiile. Mi-ar placea mai multe astfel de filme.

    Daca nu l-ai vazut pana acum, s-ar putea sa-ti placa serialul Almost Human.

    1. Da, un film foarte bun pentru genul sau, dealtfel am auzit si critici. Cred ca va fi in topul filmelor bune pe anul 2015. De Almost Human am auzit ceva, dar o sa ma interesez, mai ales ca sunt dezamagit anula acesta de cateva seriale care le vizionam…cum ar fi sezonul 2 True Detective sau Hannibal sezon 3 😀

  2. N-am vazut nici True Detective si nici Hannibal :d
    Acum ma uit la Weeds. Vechi, dar bun!
    Oricum, cel mai bun serial pe care l-am vazut vreodata cred ca este The Wire 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s