Slow West (2015)


slow west western bun 2015

„What’s the point in dying if nobody knows your dead? Same goes for killing.”

De ceva vreme ma plangeam ca western-ul este genul de film care apare ca o umbra si dispare ca o naluca. Trecutul bad-ass al cinematografiei cu pistolari este prafuit de-a binelea si de foarte putine ori se mai scutura de praf ca sa ne incante prin povestile vestului salbatic. Filmului Slow West i-am anuntat entuziast aparitia trailer-ului cu un articol pe blog (aici). De atunci a fost o asteptare a lansarii intr-un colt al lumii (americane), dupa care uitarea, pana cand ca un Pirat Cinefil pistolar l-am impuscat de pe un torrent in cateva momente de la upload-ul unui alt pirat.

Si pentru ca sunt mai rapid de mana, in trei timpi si doua miscari m-am pus sa va recomand ultimul western ce se plimba solitar prin online. Filmul Slow West face parte din categoria „new age” a westernului, noua directie cinematografica gasindu-l la fel de inspirational ca orice alt film din aceiasi categorie grea. Chiar mai mult acest slow-western reuseste sa desluseasca din obiceiurile cowboy-ului zdrenturos prin preria americana deloc primitoare.

Curios lucru ca il gasim in rol principal pe Michael Fassbender, o premiera interesanta pentru personajele jucate de el…la fel de surprinzator a fost rolul sau din filmul Frank (2014), unde teritoriul muzicii i-a fost partas intr-un geek mode ciudatel. Varietatea si cameolonismul actoricesc il va gasi in acest an ca Macbeth si dupa care un Steve Jobs.

fassbender western

Daca te gandesti la western intotdeauna il asociezi cu: un personaj puternic sau mai multe, decorul pustiu perfect pentru calatoriile sub tematica „Wanted”, pistoale descarcate sub actiunea tensionanta, justitiarul pistolar dornic de recompense. Toate acestea se regasesc in Slow West, in asa mod incat sa fii bucuros ca te mai plimbi prin jurul calaretilor mai artagosi din fire.

Directia regizorala sub semnatura debutantului John Maclean, se desfasoara lent dar nu se lipseste de originalitate si un stil interesant expus. De multe ori trebuie sa ai curaj sa te iei de un gen cinematografic al generatiilor trecute, John a izbutit si sigur va avea un alt statut in ochii unor cinefili insetati de western.

slow west

Anunțuri

2 gânduri despre „Slow West (2015)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s