Filmul la Cinema Cortina Digiplex: Jurassic World (2015)


jurassic world la cinema cortina oradea

“Don’t worry. It’s gonna be just like taking a walk in the woods… 65 million years ago.”

Lumea Jurassic a prins la public inca de la prima deschidere a “parcului cinematografic” acum 22 de ani, filmul Jurassic Park (1993) a batut recordul de incasari in acele timpuri (900 de milioane de dolari) fiind depasit abia in 1997 de Titanic. Lumea a fost entuziasmata de noii monstri ai cinematografiei, dinozauri au aprins din nou fascinatia cinefililor de la cel mai mic la cel mai mare. Daca ma gandesc bine e printre filmele care ma bagau in sperieti pe cand eram mic, plus ca oricand e la moda sa-ti placa dinozaurii. Il consider ca un fel de Jaws al dinozaurilor, unde Steven Spielberg loveste JACK POT-UL ca dintotdeauna prin productiile sale.

 Jurassic World e al patrulea film al francizei, care da un reboot intregii serii si in 3 zile de la lansare bate recordul mondial la debut in cinematografe in intreaga lume: 511 milioane de dolari.  Acest succes la public ne face sa ne gandim ca lipsa dinozaurilor de pe marele ecran s-a  facut simtita iar Jurassic World a venit sa aduca la cinema fiecare fan al creaturilor disparute acum milioane de ani si recreate cinematografic.

Jurassic Park primeste un upgrade tehnologic si ne gaseste intr-un loc fascinant vizitat de mii de persoane zilnic, Jurassic World gazduieste o adevarata gradina zoologica exotica unde fiecare dinozaur are rolul lui sa faca o zi memorabila vizitatorului. Daca primul din serie era laudat pentru inovatie in dreptul efectelor speciale chiar primind drept rasplata 3 Oscaruri pe parte tehnica: cele mai bune efecte vizuale, cel mai bun mixaj de sunet si cel mai bun sunet; Jurassic World reuseste intr-o era tehnologizata a cinematografiei sa redea la modul ideal fiecare dinozaur in parte plus un amplasament de genul Disney World al dinozaurilor. Fac o continua comparatie cu primul film pentru ca in cadrul acestui ultim film se revine la era trecuta a Jurassic Park-ului cu o serie de referinte inteligent inserate de-a lungul actiunii.

These animals are thinking: “I gotta eat.” “I gotta hunt.” “I gotta…”. You gotta be able to relate to at least one of those things.

jurassic world park

Pe langa dinozauri foarte bine realizati avem si un star care isi confirma statutul. Chriss Pratt in trecut Star Lord in celebrul Guardian of the Galaxy isi reia locul intr-un film memorabil care ii va duce mai departe faima de actor excelent pentru filmele de actiune aka blockbustere…arata foarte mult a Indian Jones nu degeaba exista zvonuri in aceasta directie. Ceilalti membri ai distributiei nu se afirma in mod special dar contribuie sa dea un aer de “familly movie” personajele avand un tur soft horror al parcului reusind sa se incadreze la un PG-13 cu mici sperieturi la fiecare ROAR mai nervos.

Daca esti “fan dinozaur” sau mai rau “fan Jurassic Park” n-ai voie sa ratezi vizita la cinema.

chriss pratt la cinema cortina

Alte pareri: Port, Mariciu, Adolescentul, Edgeandback, Couch, Cineamator, Cinemil, Iulia Boiu, Gazetadefilm, Revistabloguri, Blogdecinema, Filme si carti, Pebarbamea, Adevarul, Amdoar18ani, Filmulzilnic,

 Programul acestui film la Cinema Cortina Digiplex din Oradea: V-J: 11:25, 12:45, 20:00, 21:40, 22:30

cinema cortina digiplex

Advertisements

8 thoughts on “Filmul la Cinema Cortina Digiplex: Jurassic World (2015)

  1. First thing first:) Welcome back! De mult timp voiam sa te felicit pentru revenire! Si multumiri de mentionare. O sa recunosc ca eu nu aveam asteptari foarte pari de la film, dar am plecat cu capul plecat. Mi-a depasit asteptarile. Si ma bucur ca am ales sa il vad.

    1. Multumesc de gandurile bune. Cat despre film pot spune ca nici eu nu aveam asteptari foarte mari dar ma bucur ca a iesit ceva bun de vizionat. Deja am auzit de-o continuare 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s