Hannibal is back in Italy


hannibal in italiaLuna cinema-ului italian continua cu serialul Hannibal ce recent si-a lansat al treilea tenebros sezon. Legatura cu Italia este ca actiunea se petrece in Florenta, daca primele doua sezoane au avut un cadru american, sezonul al treilea devine mai stilat printr-o etalare europeana. Pentru inceput am fost surprins de aceasta alegere dupa care mi-am dat seama ca eleganta lui Hannibal merita un cadru mai boem. Chiar as fi vrut sa prezint episoadele anterioare dar din ceea ce am vazut pana acum se pare ca seria isi respecta directia in lumea cruda a mintii criminale.

Un serial care te convinge sa-l urmaresti pentru ca da dovada de-o inteligenta mai rara prin expunerea unui nelegiuit al cinematografiei. Hannibal isi construieste reputatia de pradator de top din lantul trofic in asa fel incat il poti considera a fi ultima veriga. O superioritate prin dexteritatea care o dovedeste prin manipularea celor din jurul lui, dealtfel protagonisti acestei serii nu se afla pe calea normalitatii ci se pot descrie ca fiind un soi de cazuri mai paranormal psihologice. Intre timp ce scriam recenzia de inceput de sezon am reusit sa vad un al doilea episod, de aceasta data filmat in Palermo unde se descopera noi lucruri din spatele tragicului sfarsit de sezon 2.

Ce pot spune este ca serialul s-ar putea sa nimereasca pe o panta descendenta in ceea ce priveste abordarea din ce in ce mai dubioasa. Pentru mine transcendenta si simbolistica diferitelor crime ating note prea inalte iar simtul meu cinefil e prea putin ascutit pentru diferitele chestii random.

hannibal season 3

Iar daca ai un apetit mai greu de stimulat nu e recomandat sa-l urmaresti pe Hannibal in actiune iar sezonul al treilea se pare ca il gaseste tot mai apropiat de masa de gatit si “dineurile umblatoare”. Prin aceasta serie cred ca se incearca expunerea  canibalismului la rang de arta iar artistul face din acest obicei o cultivare a culturii in paralel cu motivele sale superioare in psihologia civilizatiei.

Crima este privita cu alti ochi iar intr-o anumita masura are o legatura mistica cu religiozitatea misterioasa din True Detective dar se departeaza in dreptul elegantei si stilului manierat. Filmele au expus de-a lungul timpului tot felul de psihopati criminali cu tot felul de idei ce surprind prin gandirea contorsionata a constientului uman, Hannibal fiind unul dintre cei mai interesanti…actiunea din jurul lui reuseste sa te socheze.

Desigur Mad Mikkelsen e genial prin interpretare…nordul Europei fiind mai creepy de fel.

hannibal poster

3 thoughts on “Hannibal is back in Italy

  1. Mi-au placut foarte mult cartile lui Thomas Harris si filmele cu Anthony Hopkins, dar parca Mads Mikkelsen e mai apropiat de Hannibal cel imaginat de scriitor. Are ceva foarte dark care face din serial un fel de placere vinovata, chiar daca e mai “greu de digerat” (pun intended 🙂 )

    1. Chiar n-am citit cartile dar filmele cu Anthony le-am vazut, oricum stilul aparte se vede mult mai bine in serial, si-a mai ascutit instinctele 😀 posibil sa citesc si eu cartile candva 😀

      1. Primele episoade din serial m-au convins sa le citesc si a meritat cu prisosinta, pentru ca explica mi bine niste chestii 🙂 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s