The Trip to Italy (2014)


the trip to italy

Luna iunie italiana isi incepe sirul articolelor despre “Italia cinefila” cu un film de calatorie.

Inainte de-a porni la drum spre o tara straina am obiceiul de-a o vizita prin intermediul filmelor care au in prim plan tara respectiva. Acum ceva vreme ne-am intors din Bologna (citeste articolul referitor la centrul orasului Bologna) unde am fost placuti surprinsi de istoria locurilor si frumusetea orasului. Dar inainte de-a poposi pe meleaguri italiene ne-am delectat cu un film englezesc intitulat The Trip to Italy. Chiar daca filmul nu are ca destinatie de filmare orasul Bologna am observat detaliat locurile frumoase din  Liguria, Toscana, Roma, Amalfi si in final CapriSteve Coogan si Rob Brydon sunt actori care fac un road trip pe celebra cizma din Marea Mediteraneana.

Cei doi actori interpreteaza doua personaje cu un umor acid care dezvolta un comic bazat pe dialogul intortocheat si plin de referiri la: mancarea italiana, actori celebri din mama Anglie, povesti interesante din jurul locatiilor exotice italiene. Scopul principal al personajelor este de-a face un tur de forta a restaurantelor italiene din diferite regiuni celebre, un soi de jurnal culinar pentru o publicatie englezeasca. In anumite momente chiar ma simteam ca vizionez un documentar filmat artistic cu doua celebritati care stiu sa mentina atentia asupra dialogului.

Daca ma gandesc mai bine chiar il pot denumi un “film despre filme” prin remake-urile de gen voice over in mod comic asupra unor actori englezi ca: Tom Hardy (in rolul lui Bane), Michael Cane (Alfred) si vocea lui neconfundabila ori Hugh Grant care a fost cel mai parodiat. Genul acesta de gag-uri continua non-stop si se amesteca intr-un romantism confundat cu locatiile italiene ale Lordului Byron.

Un film despre calatorie care nu se da la o parte sa faca glume in toate directiile, un bun mod de-a avea compania a unor actori inteligenti care se perinda prin frumoasa Italie. The Trip to Italy s-a bucurat de o critica pozitiva din partea celor avizati astfel tind sa va recomand sa va incumetati la o comedie atipica.

the trip to italy comedie

Articol scris pe Calatorul Curios.

3 thoughts on “The Trip to Italy (2014)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.