Festivalul Super


festivalul super adolescentin

Piratul Cinefil va incerca ca in viitorul apropiat si indepartat sa participe si sa scrie despre festivaluri autohtone, sa promoveze fenomenul festivalier de film din tara. Am aflat ca in perioada urmatoare, 11-14 iunie, va avea loc Festivalul Super la Cinema Studio si Carturesti in Bucuresti.

Un festival super care promoveaza talentul tinerilor cinefili atrasi de cinematografie, mai exact un festival dedicat exclusiv adolescentilor. Un bun mod de a descoperi din lumea acestor tineri care promoveaza filmul prin munca lor, intrarea pe teritoriul entuziasmului cinefilic specific lor va aduce un plus cunoasterii noilor generatii. Aflati la a treia editie se poate spune ca au o anumita experienta pentru antrena marea masa a liceenilor ce doresc sa se afirme pe teritoriul filmului.

Deci fii SUPER cinefil sustinand acest festival.

1060676-man-of-steel-logo (1)

Descrierea festivalului poate fi confundata cu un adevarat trend mobilizator al apetitului cinematografic ce zace pe bancile scolilor:

Ceea ce e specific pentru Super, fata de alte festivaluri, e ca doar liceenii isi pot proiecta filmele aici, deci e vorba de talent innascut, de pasiune, si nu de scoli sofisticate de film sau de vreo tehnica artificiala. Nu avem bugete mari sau aparate de cea mai inalta calitate, dar scurt-metrajele noastre, ale adolescentilor, sunt reactii imediate la lumea in care traim, sunt experimente de viata, in care alti tineri se pot regasi.

Festivalul incurajaza tinerii care au facut deja film, dar si pe cei care vor sa inceapa acum, prin multe ateliere si cursuri. Super trebuie sa existe in primul rand pentru ca, in scoli, rareori ni se vorbeste serios despre film, rareori suntem incurajati sa facem asa ceva. Multi „ca noi” au nevoie de un astfel de impuls pentru a se apuca si ei sa faca ceea ce le place. Si cei care au deja „preocuparea cinematografica” trebuie sa stie ca, dupa multele „lupte” prin care trec incercand sa-si regizeze filmele, au un loc unde sa le proiecteze.

siper festival

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s