Cannes-ul romanesc: Masina de facut teme


afis THE-HOMEWORK-MACHINE_Cannes

Pentru ca prea putin s-a vehiculat despre anumite prezente romanesti la festivalul de la Cannes: in afara de posteriorul posterului “Youth”, comorile ascunse in cinema-ul romanesc de un “certain talent” ori Ramona de pe Canal (plus); numai putin de 14 scurt-metraje romanesti au figurat la sectiunea Short Film Corner, printre acestea si mini-productia “Masina de facut teme”.

Scurtmetrajul educativ pentru copii “Masina de facut teme” a fost selectat în secțiunea Short Film Corner la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Producția este realizata de catre Școala Micile Vedete, un proiect nonguvernamental unic in Romania, care de cinci ani participa cu scurtmetraje pentru copii la Cannes, in sectiunea amintita.

Prin descrierea scurt-metrajului fara a-l viziona, imi aduc aminte de copilaria mea, atunci cand visam ca renumitul calculator o sa fie o adevarata masina de facut teme. Printre altele in rolurile principale sunt: Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani), Detectivel (Matei Burgui, 9 ani) si Asistenta (Codruta Dorobantu, 12 ani).

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educational nonguvernamental, unic in Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse intre 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii. La 5 ani de la inființare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 20 de filme de scurtmetraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia, dar și peste 40 de aparitii ale copiilor in spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj. Scoala Micile Vedete este membra a Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri – CIFEJ, infiintat de UNESCO.

foto de la festival 1

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s