Filmul documentar al betonului si Holcimul


Cateodata ajung in fata televizorului iar televiziunile specializate pe domenii tehnice, istorice si stiintifice imi acapareaza toata atentia prin multele documentare interesante. Cand vine vorba despre MegaStructures (o serie de documentare marca National Geographic) sau orice altceva despre inginerie, constructii, inovatii eu sunt ochi si urechi pentru a descoperi din universul tehnic al lumii moderne si nu numai.

MegaStructures – Science of Concrete este documentarul ales pentru a descoperi din secretele “substantei vitale” a constructiilor, betonul care-si are secretele sale. Cu acest film umbli prin istoria marilor proiecte de constructie a diferitelor mega structuri ce au avut la baza betonul. Chiar mai mult se indica diferentele dintre tipurile de beton folosite, fiecare situatie aparte a necesitat diferite formule inovative in a prepara betonul. Cred ca fiecare dintre noi a muncit macar o data pentru a face beton, documentarul ne prezinta cum se lucreaza la scale uriase in medii inacesibile.

Cum am ajuns sa recomand documentarul despre beton in corelatie cu Holcim?

Raspunsul vine in urma unei provocari a celor de la Holcim de-a primi o functie de conducere in cadrul companiei lor care daca nu stiati produce beton.

De ce as fi recomandat sa fiu printre cei alesi?

Pe langa faptul ca sunt un iubitor al documentarelor tehnice pot dezvalui ca sunt un cunoscator al industriei chiar daca nu a betonului si aici vine curiozitatea. Ca si Mold Exchanger in cadrul unei companii sud-coreene de injectii mase plastice care produce pentru Samsung. Mediul industrial e unul fascinant chiar daca e munca multa in diferite departamente.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s