Mad Max: Fury Road (2015)


mad bax bestialDaca nu stiati in aceasta perioada pe marile ecrane ale cinematografelor ruleaza un film epic in regia lui George Miller. Mad Max: Fury Road e unul dintre putinele blockbustere ce se apropie de perfectiune in viziunea criticilor de film, scorul aproape perfet (98%) pe Rotten Tomatoes indica un entuziasm în randul celor care au ca meserie critica de film. Universul francizei Mad Max (primul film lansat in 1979) are 3 filme anterioare care sunt completate perfect de un al 4-lea ce relanseaza post-apocalipticul desertic cu o umanitate dusa la extremul supravietuirii.

Emblematicul personaj Mad Max interpretat in trecut de catre Mel Gibson este inlocuit de Tom Hardy care este demn de acest rol, reusind sa se achite excelent de atributiile actoricesti, dealtfel l-am vazut la lucru in multe filme mad-bad-ass (de la Bronson, Bane la luptator de MMA ori contrabandist de alcool). Modernului Mad Max i se alatura Furiosa, pesonaj feminin interpretat de Charlize Theron intr-o revenire interesanta.

Filmul Mad Max: Fury Road relanseaza conceptul de Mad Max ca pe un monster truck dotat cu NOS si dupa care este aruncat in aer în mii de bucati care sar care mai de care mai spectaculos pentru deliciu spectatorilor. Masinile specifice viziunii lui George Miller ating un nou nivel in inventitatea modificarilor aduse acestora, construite din fiare vechi dau un suflu important imaginii de post-apocaliptic. Urmarile dintre aceste mosntruozitati pe patru s-au mai multe roti iti taie respiratia ori de cate ori auzi motorul turat si te astepti sa ajunga intr-un impas pe viata si moarte. Conceptul original a filmului isi gaseste perfectiunea in tehnologia de-a reda spectaculos fiecare aspect al luptei disperate a unor oameni ce nu si-au pierdut din defectele ce i-au adus in pragul extinctiei totale. Putem spune ca este redat apogeul colapsului revolutiei tehnologice care-si continua progresul intr-un sens destructiv, toate sunt indreptate spre marea distrugere a ceea ce a insemnat la inceput o speranta pentru umanitate.

Post-apocalipticul este extremist in toate privintele posibile: personajele negative sunt sculptate din rautatea intruchipata a urateniei umane; resursele ramase pentru supravietuire tin in sah supravietuirea problematica a oamenilor; luptele se dau in curse nebunesti unde toate armele sunt aruncate in lupta: masini, razboinici, conducatori; nu exista cale de intoarcere: ori castigi ori mori incercand; actiunea nu se da la o parte sa fie exploziva și plina de scene epice.

mad max tom hardy

Filmul ruleaza inca la cinematograf:

In Oradea il gasiti la Cinema Cortina

1. Mad Max: Drumul Furie 3D (Mad Max: Fury Road) V-D: 14:10, 22:35 L-J: 14:10, 20:50

2. Mad Max: Drumul Furie 2D (Mad Max: Fury Road) V-Ma: 12:45, 21:00 Mi-J: 12:45

cortina cinema

13 thoughts on “Mad Max: Fury Road (2015)

  1. Sa stii ca am fost foarte impresionat de acest film dupa prima vizionare. Am iesit cu o fata de “wow” din sala de cinematograf, si i-am dat nota 9. Dupa a doua vizionare, insa, mi-am dat seama ca mi-au scapat multe din greselile sale din cauza actiunii non-stop. M-a dezamagit cel mai tare ca George Miller nu si-a inteles personajele, se spunea la un moment dat in film ca Furiosa cauta izbavire si Max cauta razbunare, dar este exact invers. Max vrea izbavire ca sa poata sa treaca peste greselile din trecutul sau, iar Furiosa vrea razbunare pentru ca practic ea a pornit acea “revolta”. Pe langa asta, totul a parut foarte superficial, mai ales povestea. In primul rand, povestea este mult prea banala. Nu voiam ceva foarte complicat, dar atat de multi oameni au murit atat de usor.. parca s-a intamplat fara motiv. Plus ca filmul parea sa fie mai mult un Mad Furiosa decat un Mad Max. Cand a fost Max “mad” pe parcursul celor 2 ore? Poate ca am ratat eu momentul. In orice caz, frumoasa recenzia ta. Cam cu aceeasi parere am ramas si eu dupa prima vizionare. Daca esti interesat sa citesti recenzia, am scris si eu pe blogul meu despre filme. A, da, sa stii ca l-am vazut la Cortina, deci poti sa fii multumit de mine. 🙂
    http://wp.me/p5blZc-8L

    1. Da filmul e unul dintre cele care merita sa mergi la cinema…n-am apucat sa-l vad si a doua oara, sigur as observa alte detalii din nebunia actiunii….am fost si eu surprins de timiditatea lui Mad Max dar ca a mizat pe Furiosa a fost un lucru bun, o dezvoltare abpersonajului feminin o vedem si in partea a treia cu Tina Turner. Am vazut ca ai scris pe blog foarte amplu…imi place entuziasmul tau plus ca is suprins ca in Oradea mai este un blogger exclusiv cinefil…se pare ca nu mai sunt lupul singiratic

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.