CineSoc: Starred Up (2013)


CineSoc_Starred_Up_CineSoc este un eveniment marca ARCUB, care transforma lunar sala de spectacole din Batiste 14 intr-o sala de proiectie cinematografica. Programul urmareste sa devina o alternativa la filmul de mall si, in acelasi timp, o completare a ofertei existente deja in salile independente din Centrul Bucurestiului.

Descopera lumea de dincolo de gratii intr-o noua editie CineSoc: miercuri, 20 mai, incepand cu ora 19.00, iubitorii de cinematografie de calitate sunt asteptati la Sala ARCUB din strada Batiste nr. 14. Filmul lunii mai este tulburatorul Starred Up (2013), o drama intensa si convingatoare despre viata din penitenciare.

image001

Mai jos va las o recenzie sa va conving:

Starred Up - poster

A trecut ceva vreme de cand n-am mai vazut spatiul inchisorii redat intr-un film bun, de la francezul „The Prophet” am asteptat pana la englezescul „Starred Up”. Daca primul ne reda un protagonist la varsta maturitatii cu o inteligenta sclipitoare, al doilea ne da din caracterul unui huligan tinerel care bate tot ce prinde. Dupa cum v-ati dat seama violenta face parte inevitabil din acest mediu plin de inadaptati ai societatii. Protagonistul nostru e un rebel caruia nu ii frica sa infrunte pe nimeni chiar daca e vorba despre „seniorii” inchisorii ori dusmanii naturali (gardienii). Un razvratit care-si asculta doar instinctul violent pentru a-si proteja spatele prin forta pumnului, un fel de a intimida potentialii atacatori. Ar fi una din explicatii ca sa aflam ce gandeste personajul principal care stim ca isi pierde cumpatul aproape la orice situatie catusi de putin tensionata.

De ce e un film bun, daca la toti le sare mustarul instantaneu?…raspunsul sta in realizarea realista cu ajutorul unor interpretari actoricesti solide care afiseaza multa incredere de sine. Un lucru dealtfel vital intr-un film ce trebuie sa emane testosteron prin toti porii. Privit din alt unghi putem observa o actiune inteligent construita spre un thriller captivant care nu se da la o parte sa fie dur.

Printre altele il putem vedea la lucru pe Jack O’Connell care se pare ca s-a antrenat destul bine pentru rolul din Unbroken. Va recomand filmul 71′ unde Jack isi dovedeste din nou calitatile intr-un thriller paramilitar undeva prin razvratita Irlanda de Nord. Numai vesti bune din partea acestui „nou star” care cred ca isi va confirma statutul de “actor de rang” destul de curand.

starred-up-image

Un proiect cultural cinematografic pe nume CineSoc care si-a gasit un film corespondent socant prin ceea ce expune. Filmul Starred Up e un bun mod sa sochezi pozitiv din punct de vedere cinefil, fiind dealtfel unul dintre filmele bune a anului 2013.

Proiectia din luna mai va fi completata de prezenta Iuliei Rugina, regizorul filmului Love Building. Momentan implicata in productia unui documentar despre cea de-a doua editie a proiectului Filme dupa gratii – proiectii in penitenciare, care are ca scop promovarea filmului romanesc in randul persoanelor private de libertate, regizorul va vorbi despre impactul acestui proiect in inchisorile romanesti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s