The Gift


Din cand in cand dau peste scurt-metraje interesante ca si concept, astfel The Gift vine ca recomandare pe aceasta saptamana. Moscova e locul unei distopii SF unde un anume cadou ce pare mai mult o cutie a Pandorei devine un obiect pretios pentru protagonistii mini-filmului. Lupta e una pe viata si pe moarte pentru a detine misteriosul obiect.

Directia artistica a filmului pare a fi inspirata din multitudinile filme care au ca atractie principala robotii, pot spune ca in ultimii ani acestia au fost o strategie de marketing in spatele multor filme SF. Dupa filme celebre ca I, robot (2004), franciza Transformers, seria Terminator, Pacific Rim (2013) si chiar celebrul RoboCop lumea realizatorilor de cinema cu tematica SF opteaza de multe ori pentru “personajele futuriste” pentru a-si asigura un succes mai mare in dreptul spectatorilor. Astfel scurt-metrajul The Gift are din plin o astfel de abordare pentru a atrage atentia, chiar foloseste pe post de momeala o actiune antrenanta, suspans si un mister bine gestionat.  In ultima perioada pomeneam ca anumiti realizatori de scurt-metraje au atras atentia marilor companii de filme prin proiectele lor ingenioase: The Leviathan si Sundays. Desigur ca intentiile realizatorului mini-filmului “The Gift” pe nume Carl Erik Rinsch au fost ca sa atraga atentia in jurul micului sau proiect indraznet.

“Cadoul” impachetat intr-o interesanta culoare vie poate fi dezvoltat intr-o continuare distopica pe nume Womens Gift (cadouri femei), stiu ca n-are nici-un sens dar misterul dezvoltat din acest mini-film poate fi planul diabolic a unei minti feminine…posibil un soi de Katiusa orientalo-estica. :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.