The Leviathan


Scurt-metrajul „The Leviathan” e unul dintre cele mai curajoase concepte SF din lumea filmului scurt.  E surprinzator cum SF-ul capata in ultimul timp o noua dimensiune, tot mai multe proiecte de diverse anverguri incearca sa-si croiasca drum spre succesul ultim: marele ecran.

Stiati ca filmele „300”, „Sin City”, „District 9’, „Deadpool”, „Sky Captain” si „World of Tomorrow” au fost la baza  scurt-metraje? Prin caracterul lor inovator, au atras atentia necesara pentru a deveni lung-metraje de toata frumusetea. La fel și „The Leviathan”, care se afla intr-un proces accelerat de a deveni, pe viitor, un film demn de marile ecrane ale cinematografelor. Simon Kinberg (din spatele X-Men si a noului Star Wars) , Neill Blomkamp  (regizor District 9, Chappie) si Jim Uhls (Fight Club) sunt cativa din cei care se vor implica in transformarea acestui proiect în realitate.

Intr-un articol anterior aminteam de un scurt-metraj asemanator, Sundays  surprinde in acelasi mod cum o face si The Leviathan, SF-ul scurt-metrajelor pare a se dezvolta tot mai mult.

P.S. mini-review scris pe Oradea Film Festival de Piratul Cinefil, care in curand va deveni blogger oficial al festivalului.

17 thoughts on “The Leviathan

  1. Multumesc 😀 pe Tornatore il stiu doar din dreptul filmului “La migliore offerta” (The Best Offer) care dealtfel mi s-a parut un film interesant in dreptul artei si meticulozitatii…tot am amanat sa mai vad din filmele regizate de el, care s-au pierdut undeva pe o lista prafuita 😀 imi plac provocarile si o sa-mi exprim propria parere fata de operele lui 🙂

   1. Cinema Paradiso, Baaria, L’Uomo Delle Stelle, Stanno Tutti Bene (Mastroiani), La Sconosciuta, Una Pura Formalita (Depardieu), Malena (Monica Bellucci), etc. Trebuie ceva timp pentru asta, dar eu cred că merită. Nu există nici un motiv de grabă. Din punctul meu de vedere, nimeni nu a pus culori mai frumose, pe zorii cinematografiei, decât acest sicilian genial (vezi Cinema Paradiso si L’Uomo Delle Stelle). Atenție, eu sunt amator și subiectiv. Tu însă, va trebui să fii cât se poate de obiectiv.

    1. Am vazut ca are o serie de proiecte anterioare filmului vazut de mine: La migliore offerta. Din scurta descriere a acestui regizor nu poti sa te consideri un amator ci chiar un cunoscator al acestuia chiar daca unul subiectiv 🙂 sa stii ca mai facut curios si o sa vad din proiectele sale, mai ales ca in curand o sa zbor spre Italia (Bologna) pentru o mini-vacanta. Oricand, daca doresti sa-ti exprimi din parerile cinefile cu privire la Tornatore ori alte personaje ale cinematografiei, te astept cu un guest-post la mine…ma bucur ca exista pasionati pe anumite “domenii” ale cinematografiei 🙂 multumesc de recomandari

    2. omul e special. eu sunt amator absolut. oricat de bun ar fi the best offer nu e ca la sconosciuta. de fapt, prea multe dintre filme nu sunt ca acesta. cele enumerate sunt aproape obligatorii. in ultimul timp nu mai prea pot vedea filme. nelinistea și ingrijorarea bat la mine intr un stil brutal. ma bucur ca se vorbeste aici despre filme

     1. am inceput si eu sa le iau la rand 😀 oricum imensitatea cinematografiei nu-ti va da posibilitatea sa gusti cum vrei din tot ceea ce produce 🙂 chiar ma bucur camai gasesc pe cineva interesat de filmele respective..sper sa apuc cat de curand sa le acord un spatiu cuvenit pe blog 😀

     2. nu cred ca e nevoie sa scrii despre ele pe blog. adica e bine dar de ce sa o faci?
      pe de alta parte, de ce ai scrie pe un blog chestii bune? ca sa ce? sa le vada ceilalti? nu cred ca mai e suficient
      sper sa pricepi ce zic

     3. nu stiu nu mi-a aparut nici un coment in afara ca primul care l-ai dat a intrat la spam…ca asa e politica 😀 sa stii ca atragi foarte bine atentia asupra ce se intampla in blogosfera cinefila si spun asta pentru ca stiu cum merg mecanismele respective…chiar intr-un articol “atacam” subtil ca mai nou nu se mai scrie despre ce e bun de vazut ci numai de ceea ce vede bloggerul la cinema. De ce? Timpul pentru a scrie alte articole in afara de cele de avanpremiera este inexistent…deci foarte rar vei mai avea ocazia sa recomanzi ceva in afara de cinematograf. Si atunci care e diferenta intre blogger si platforme/site-uri ce scriu la comanda. Oricum si eu am fost afiliat oarecum o perioada la un cinematograf local.
      O alta fata necunoascuta a blogosferei este ca acei distribuitori lucreaza aproape exclusiv cu oameni din Bucuresti (aici vorbesc de bloggeri) deci cam greu sa devii afiliat al cinematografelor fara a fi din Bucuresti.

     4. nu e greu, asa ceva nu exista. iti spun pe direct. si apoi ma intreb eu asa: de ce sa faci reclama la ceva de cacat? doar pentru ca sa-l vezi? zic ca mai trebuie ceva. de ce sa scrii despre ce scriu toti?
      a, da primeai bani, ceea ce e normal azi ca si tu trebuie sa traiesti din ceva, si erai si sincer in ce scriai, poate da. dar așa pe bilete, cred ca e ceva putred in inima filmelor aduse din romania.
      si chestia este asta: daca lumea te percepe ca poet, gata. esti poet si cand scrii despre filme, nu existi. daca lumea te percepe ca circar, esti circar si cand scrii despre filme, la fel ramani.
      zic si eu

     5. un pic de critica dura nu strica…in legatura cu filmele ce se aduc in cinema-urile noastre sunt aproape exclusiv din zona comerciala, deci orice ai face daca vrei sa mergi la un film te lovesti de acest zid american doar daca nu esti din orase mai mari unde mai gasesti un cinema cu un program mai divers…cat despre scris pe bilete mie mi se pare convenabil pentru ca alegi ceea ce vrei sa vezi dupa care poti sa dai de un film bunicel…oricum ca cinefil dai o raita la cinema din cand in cand. Da, poti ramane anonim dar daca ai planuri mai indraznete poti realiza lucuri frumoase, stiu cativa blogeri de film care s-au dezvoltat foarte frumos…un exemplu Marele Ecran 😀 chiar au sub mana un festival de film: Ceau, Cinema la care intentionez sa ma duc (e in Timisoara)

     6. si oricum nici cei cu bloguri nu pot avea parte decat de aceste filme pt ca altele nu se dau la cinema-uri pt ca roman si consum si mizerie si zero arta

     7. marculescu e savuros, nu stiu ce face in viata reala, banuiesc ca e programator, ca doar ei au atata convingere si putere in cuvinte, dar da, un alt fel de programator, fin cunoscător al filmelor ce merită. citesc, da

 1. […] de scurt-metraje au atras atentia marilor companii de filme prin proiectele lor ingenioase: The Leviathan si Sundays. Desigur ca intentiile realizatorului mini-filmului „The Gift” pe nume Carl […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.