“Sundays”-un nou Inception?


Daca intr-un trecut mai indepartat recomandam tot felul de scurt-metraje interesante, vizionarea filmului scurt Sundays m-a facut sa reiau acest obicei de-a scrie in aceasta categorie. La primul contact vizual, mi-am adus aminte instant de Ruin, un mini-film la fel de bine infipt in atmosfera de SF.

Sundays poate sa fie viitorul blockbuster deoarece cei de la Warner Bross au cumparat drepturile de autor si vor sa-l transforme intr-un lung-metraj veritabil. Chiar a fost o batalie la nivelul unor companii mari de la Hollywood pentru conceptul acestui film, un lucru pe buna dreptate dupa ce vezi ce frumusete de film poate iesi din el.

Tematica este una psihologico-post-apocaliptica cu niste concepte care le-am mai intalnit in diferite parti ale cinematografiei SF: realitatea construita de om, tehnologia ce conduce si creeaza la propriu realitatea din jurul omului, ce se afla defapt in spatele realitatii.M-am incumetat sa-l cataloghez ca un nou Inception datorita faptului ca visul si realitatea fac parte importanta din plot-ul acestui film.

Desigur universul creat arata superb iar ideile generate au o tenta de mare originalitate, de aceea vi-l las mai jos la vizionat:

P.S. ce e cu aceleasi aeronave peste tot? in Avatar, The Avengers, The Edge of Tomorrow, Ruin chiar si-n Sundays vedem aceleasi chestii.

5 thoughts on ““Sundays”-un nou Inception?

  1. Ce idee faina ūüôā ! Astept cu interes filmul; imaginea chiar seamana cu cea din “Inception” si “District 9”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.