Frank (2014)


frank movie

“Stale beer. Fat fucked, smoked out. Cowpoked. Sequined mountain ladies. I love your wall. Put your arms around me. Fiddly digits, itchy britches. I love you all.”

Asa de random e filmul acesta ca si versurile de mai sus, dar totusi Frank m-a surprins intr-un fel ciudat. In ultimul timp urmaresc tot ce vine ca si recomandare de film si laudat din toate pozitiile: de la criticul de festival la blogerul cinefil; asa chitaristul nostru are o rata mare de 92% pe Rotten Tomatoes si un mic 7 pe IMDb. Lucru care n-ar trebui sa fie surprinzator daca in distributie descoperi nume ca: Michael Fassbender, Domhnall Gleeson si Maggie Gyllenhaal. Si aici o evidentiez pentru inceput pe Maggie cu un rol cameleonic, ce a aparut ca un flashback din alt film (The Secretary) in care a jucat la fel de dezinvolt.

Michael Fassbender e personajul Frank, cel care influenteaza comportamentul celorlalti si astfel linia melancolica a actiunii care are tresariri pe note muzicale si sunete neconventionale. Imensul cap de plastic care-l poarta pe durata filmului da un mister aparte personajului si-l incadreaza in zona unui artist neinteles de lume. Trupa muzicala e compusa interesant din felurite persoane al caror comportament e pestrit. Cam ca si toti artisti, ei au o lume aparte, iar dinamica din jurul lor e una ca intr-un roller coaster, aici totul are o alta dimensiune unde anormalul creatiei artistice zburda dincolo de imaginatie. Oricum povestea e spusa cu un anumit atasament si o anumita emotie fata de personaje, si asa te face sa intelegi si sa rezonezi cu trasnaiele nemaivazute pe care le fac de-a lungul filmului.

frank 2014

Frank ii “fucked up” intr-un sens artistic (daca exista asa ceva) fiind inofensiv pentru cei din jur dar interesant ca si concept de artist oarecum ratat. De vazut daca umorul negru si situatiile de un comic ciudat te fac sa ranzesti si-n acelasi timp sa te intrebi: WTF? : “Saddle up / Secure the galactic perimeters / Weak and strong, nuclear bombs / Now what’s together / Will soon come apart / When it’s all over / No back to the start”

Oricum trailer-ul e savuros si reprezentativ, Get High! :))

Alte pareri/surse: Cinemagia 

9 thoughts on “Frank (2014)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.