Aplicatia android: “Cauta-ti filmul”


android app movie

Umblam in lung si-n latul internetului si la un moment am dat peste o intrebare pe un site de campanii (blogalinitiative): “Daca te-ai pricepe, ce aplicatie de telefon ai face?”

Pentru ca Piratul Cinefil e un blogger care scrie doar despre filme si alte chestii legate de acest univers (vezi de exemplu Colectia Carte de Cinema), ma incumet sa-mi imaginez o aplicatie android in scopuri cinefile, si sa mai largesc din prospectul acestui blog. Desigur ca universul aplicatiilor pentru smartphone e unul plin de idei care mai de care mai trasnite, dar si multe chestii utile unui telefon inteligent. In dreptul aplicatiilor android pentru categoria de film gasesti de multe ori site-uri mari care si-au creat sub propria denumire anumite aplicatii, desigur de multe ori sunt utile pentru a parcurge mai succint si la subiect anumite articole. Alte categorii pot fi considerate acele aplicatii: ce te ajuta sa gasesti filme online, sa “stochezi” din filmele preferate, sa downloadezi (desigur ilegal), sa creezi si sa editezi filme si filmulete. Desigur ca oferta poate arata ca fiind una multumitoare dar nu este una completa, fiind loc si pentru chestii inovatoare, o posibila semi-rezolvare mai jos

Ca si cinefil inrait pot spune ca am in minte destule filme care asteapta sa fie vizionate, multe fiind scrise pe liste lungi de asteptare, desigur ca multi cred ca se afla in aceasta situatie. Problema vine cand te trezesti ca vrei sa vizionezi un anumit gen de film, cu un anumit tip de actiune, cu o anumita distributie, cu o anumita poveste, cu un anumit cadru (omul de multe ori are pretentii) si ajungi in situatia de multe ori sa te chinui sa gasesti un film pe masura pretentiilor. Raspunsul la intrebarea din introducere este gasita inca din titlu si s-ar rezolva printr-o aplicatie inteligenta care printr-un anumit algoritm bazat pe filme preferate s-au anumite cuvinte cheie sa-ti gaseasca cele mai bune rezultate in materie de filme. Ca de exemplu daca as vrea sa mai vizionez un film de genul lui Aferim! dar nu cunosc filmografia romaneasca dar stiu ca a castigat un Urs de Argint, sa tastez film romanesc, festivaluri de cinema si sa dau peste filme romanesti premiate in diferite locuri (ca exemple mai recente: Pozitia Copilului (2013), Eu cand vreau sa fluier, fluier (2010)) ; si exemplele pot merge mai departe in foarte multe directii.

Un “univers” caruia ii lipseste o aplicatie de genul “Cauta-ti filmul”, daca cei de la Utok vor gasi un geniu al aplicatiilor in campania lor BE TOMORROW’S APP GENIUS, si daca e si cinefil ii invit sa-l provoace la o asemenea “experienta cinefila”.

Be tomorrow’s app genius:

CASTIGA 2000€

UTOK te provoaca sa fii urmatorul geniu al aplicatiilor Android! Daca ai o aplicatie pentru smartphone sau ai luat o pauza din programat pentru a vizita aceasta pagina, poți castiga 2.000€ daca iti inscrii aplicatia sau conceptul de aplicatie.

One thought on “Aplicatia android: “Cauta-ti filmul”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.