Colectia Carte de Cinema: UNATC PRESS


Pentru ca am inceput furtunos o serie de articole mai speciale de la: Coming of age…, Court Film la ceva in format hard: DVD Collection. O sa incerc sa-mi recenzez din colectia de carti de cinema (7 carti momentan) intr-o serie de articole dub denumirea de ” Colectia Carte de cinema”. Initiativa vine o data cu vestea ca prin capitala noastra editura UNATC Press sub egida facultatii UNATC “I.L. Caragiale” si Atelier de Film, in colaborare cu Centrul National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania vor sa “aduca” in limba romana o serie de capodopere de carti de cinema.

Primele doua exemplare traduse sunt:

André Bazin – Ce este cinematograful?, vol. 1 

Robert Bresson – Note despre cinematograf

Intre timp am achizitionat din oferta celor de la UNATC Press cartea “Note despre cinematograf” de Robert Bresson, pana la o recenzie propriu-zisa a acestei opere o sa va las o scurta descriere :

“Note despre cinematograf” este o colecție de reflecții ale cineastului francez Robert Bresson. Apărută inițial în 1975, cartea a fost tradusă în peste 30 de limbi și este reeditată foarte des în limbile franceză și engleză. Printre cineaștii care și-au declarat admirația pentru ea, se numără Andrei Tarkovski, Jim Jarmusch, frații Dardenne sau Aki Kaurismaki.

“Note despre cinematograf” funcționează în același timp ca o ars poetica a lui Bresson, dar și, implicit, ca o lecție pentru toți aceia care caută înțelesuri și semnificații de naturi diferite pentru modurile de funcționare ale cinematografului. Cartea a fost tradusă din limba franceză de Iulia Gorzo.

carte cinema colectie

3 thoughts on “Colectia Carte de Cinema: UNATC PRESS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.