Colectia Carte de Cinema: UNATC PRESS


Pentru ca am inceput furtunos o serie de articole mai speciale de la: Coming of age…, Court Film la ceva in format hard: DVD Collection. O sa incerc sa-mi recenzez din colectia de carti de cinema (7 carti momentan) intr-o serie de articole dub denumirea de ” Colectia Carte de cinema”. Initiativa vine o data cu vestea ca prin capitala noastra editura UNATC Press sub egida facultatii UNATC „I.L. Caragiale” si Atelier de Film, in colaborare cu Centrul National al Cinematografiei si al Uniunii Cineastilor din Romania vor sa „aduca” in limba romana o serie de capodopere de carti de cinema.

Primele doua exemplare traduse sunt:

André Bazin – Ce este cinematograful?, vol. 1 

Robert Bresson – Note despre cinematograf

Intre timp am achizitionat din oferta celor de la UNATC Press cartea „Note despre cinematograf” de Robert Bresson, pana la o recenzie propriu-zisa a acestei opere o sa va las o scurta descriere :

“Note despre cinematograf” este o colecție de reflecții ale cineastului francez Robert Bresson. Apărută inițial în 1975, cartea a fost tradusă în peste 30 de limbi și este reeditată foarte des în limbile franceză și engleză. Printre cineaștii care și-au declarat admirația pentru ea, se numără Andrei Tarkovski, Jim Jarmusch, frații Dardenne sau Aki Kaurismaki.

“Note despre cinematograf” funcționează în același timp ca o ars poetica a lui Bresson, dar și, implicit, ca o lecție pentru toți aceia care caută înțelesuri și semnificații de naturi diferite pentru modurile de funcționare ale cinematografului. Cartea a fost tradusă din limba franceză de Iulia Gorzo.

carte cinema colectie

Anunțuri

3 gânduri despre „Colectia Carte de Cinema: UNATC PRESS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s