CINEPUB: platforma online de filme romanesti


cinepub platforma youtube online

Lansarea oficiala a canalului CINEPUB a avut loc joi, 26 februarie ora 20:30 cu o premiera online a lungmetrajului „Domestic” în regia lui Adrian Sitaru. O platforma online de film romanesc accesibila pentru toti cinefilii dornici de-a vedea din productiile autohtone ale aniilor trecuti, si nu oricum, ci gratis (asa cum le place la romani).

Daca tot nu asaltam cinematografele cand vine vorba de lansari de filme romanesti pe marile ecrane ale cinematografelor noastre, macar sa ne mai familiarizam cu ce inseamna film romanesc. Saptamanal vor avea loc premiere online a diferitelor filme sau scurmetraje de sorginte romaneasca. O initiativa care daca va avea vizibilitate pe internet s-ar putea sa mai atraga dornici de-a savura din propria filmografie, sa ne mai culturalizam cu cinemateca mioritica.

Cu acest articol as vrea sa incep o serie de recenzii despre filmele vizionate pe aceasta platforma, pentru a aduce in atentia publicului cinefil o asemenea initiativa. Asa ca invit cu cea mai mare placere si blogeri cinefili si nu numai, sa se alature unei promovari a filmului romanesc prin CINEPUB (asa ca un fel de leapsa):

ALD’S MOVIELANDArs CinematicaBlogdecinema (aici gasiti deja un articol), Catalin OlaruCineAmatorCinefilul de serviciuCineMagazinCinemateca lu’ ZăvoiCinemateca. O mana de ganduriCinemaFilm, CinemilConfesiunile unui dependente de filmeCouch.roCuvinte despre cuvinteCronicarul de FilmDMovieblogEdge and backEmmerdeurF and G must see, FacemFilmFilm MenuFilm Reporter, Film SinopsisFilmartaFilme OnlineFilme si CartiFilmsenseGazeta de FilmJurnal de cinefilLa buticul cu filme si cartiMarculescuMarele ecranMOnOMovies as MentorsMovies.Chocolate.BooksMovieNewsMovie Lover TypePoison WhiskeyRadu presents: The Movie-Photo Blograftul cu FILMERontzikiSilence’s BlogStarfilmeYingyang MoviesAndrei Ciobanubibliodevafiliala3CinemaFilmDe prin viata adunateDi ToateElaroseniEmil CalinescuEu si restul lumii, FaraimaginatieFructitzaGara pentru doiJurnalul unui studentocratMellowMind PornMind’s HideoutPe fuga…Ratzone’s BlogRazvan PascalSimonaThoughts about nothing

Va las o autodescriere a celor de la Cinepub:

Cinepub este dedicat iubitorilor şi creatorilor de film romanesc. Este un proiect menit să aduca în atentia publicului cinefil nu doar filme de autor, ci şi productii independente, realizate de pasionaţi aflaţi la inceput de drum. Prin intermediul acestor poveşti in imagini încercam apropierea publicului de filmul romanesc, de multe ori uitat. Pentru că filmul ne implica, ne provoaca, ne inspira şi ne conecteaza.
Altfel spus, Cinepub ne apropie de poveştile de care avem nevoie. Zi de zi.
Cinepub este singurul canal online gratuit de cinema romanesc, un proiect unic GAV* in parteneriat cu Google.
* GAV– agenție romaneasca de comunicare, specializata in content offline si online, pionier al marketingului cultural autohton.”

Youtube: Cinepub

Pagina oficiala Facebook: CINEPUB

Site oficial: Cinepub.ro

Articol partial preluat de pe 21ART (unde mai activez din cand in cand).

Advertisements

5 thoughts on “CINEPUB: platforma online de filme romanesti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s