Jupiter Ascending (2015)


jupiter ascending poster“You’re the perfect hunting machine: fearless, relentless. You’ve been searching for one thing your whole life… and she’s down there.” Tatum referinta.

Prima recenzie de anul acesta de la o vizita in cinema unde am vizionat renegatul Jupiter Ascending. Fratii Wachoski (Andy Wachowski, Lana Wachowski) mai bine cunoscuti de opera lor pe nume Matrix si recentul Cloud Atlas care de altfel n-a primit o critica prea buna din cate imi aduc aminte. Calatoria in spatiul vast si descoperirea de noii scenarii galactice pare a fi un deliciu pentru cinematografia recenta, un deliciu care mai nou se desavarseste in cine-dolari. Universul inventat de cuplul regizoral e unul indraznet pentru lumea filmului care lupta pentru un loc consacrat pe lista de incasari la box-office, dealtfel un esec ar diminua din popularitatea de care are nevoie genul acesta de SF-uri.

Povestea din dreptul acestui film cam scartaie dar recompenseaza prin actiune si face uitate cateva gauri din plot. E interesant ca s-a intamplat acest lucru deoarece proiectele anterioare ale acestora n-au mai aratat asa de usoare in idei. Daca efectele speciale sunt punctul forte, la fel muzica in anumite puncte ale actiunii reuseste sa sustina intr-un mod epic intreaga intriga. Distributia este una bunicica: Milla Kunis pare a nu stii pe ce planeta traieste, Chaning Tatum e destul de credibil prin “ferocitate”, Redmayne mi-a confirmat ca nu-mi place de el (numai vizionand trailer-ul de la theory…); printre altele mai apare Sean Bean sa mai distraga atentia.

De ce nu pare a avea un succes comercial? Raspunsul ar putea fi in dreptul seriozitatii povestii, o gluma din cand in cand n-ar fi stricat. Chiar la cateva ponturi ce ar fi putut comice, s-a pastrat o liniste de mormant, s-au a devenit ciudat de serios. Guardian of the Galaxy e mult mai superior din aceasta cauza, un clovn bine reprezentat face tot filmul, un raset la momentul potrivit mai face uitat ceea ce nu e la locul lor (vezi dinozaurii).

A mai scris despre: Cineamator, Couch.ro, Edgeandback, FanGmustsee, La buticul cu filme si carti, Starfilme, Movienews, Badreview

One thought on “Jupiter Ascending (2015)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.