Arrow season I


 

arrow poster

” My name is Oliver Queen. For five years I was stranded on an island with only one goal – survive. Now I will fulfill my father’s dying wish – to use the list of names he left me and bring down those who are poisoning my city. To do this, I must become someone else. I must become something else.”

Arrow e primul serial cu super-eroi care l-am vizionat indeaproape episod cu episod, ce am mai vazut aleatoriu a fost din seria Teen Titans de pe Cartoon Network, o varianta animata si o versiune inspirata din DC Comics.

La fel si Arrow este inspirat din universul DC Comics, dupa emblematicul Green Arrow, povestea acestuia e versiunea mai realista a ceea ce stim din comics-uri. Dealtfel o versiune mai umana ce se bazeaza pe dezvoltarea personajului si relationare sentimentala si emotionala cu cei din jurul sau.

Stiu ca nu suna deloc fioros, dar Arrow e un “super-erou” mai uman dar care nu se lasa pagubas in lupta crimei din orasul sau. Povestea acestuia e una interesanta, intregul parcurs inspre a deveni acest personaj este dezvaluit in dese flash-back-uri din trecutul sau, in paralel cu prezentul actiunii. Aceste revenirii sunt tot mai legate de actiuniile sale, lupta sa se bazeaza pe ceea ce si-a propus in timpul devenirii, supravietuitor a unor situatii mai mult decat vitrege. Supravietuirea intr-un cadru desprins doar din imaginatia unor comics-uri, faureste un erou interesant care-n unele momente mi-a adus aminte de Batman in calatoriile sale.

arrow season 1

Doar ca acest personaj devine un luptator fara voia sa, instinctul de supravietuire la sculptat intr-un arcas exceptional si intr-un luptator destul de indemanatic. In afara arcului sau, gadgeturile sale se rezuma la dat cu pumnu, dat cu picioru si l-a tras cu arcul, restul e intriga actiunii construite in jurul acestui erou. Luptele cu dusmanii sai se desfasoara in paralel cu luptele din interiorul sau datorita trecutului dureros si a familiei implicate in acest traseu de salvator al orasului.

Este unul dintre singurele seriale vizionate care se intind pe un numar record de 23 de episoade, un lucru bun daca vrei sa te “pierzi” in universul acestui serial. Nu este un serial stralucit, dar un lucru e sigur: te prinde in actiunea si misterele din spatele mastii de super-erou verde. Pe viitor o sa incerc sa scriu un articol colectiv despre seriale super-eroice care am ajuns sa le vizionez, intre timp iau sezonul 2 din Arrow si cateva episoade din Agent Carter, serial ce a aparut anul acesta (tot din universul DC).

ARROW MISTERY

Advertisements

2 thoughts on “Arrow season I

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s