The Good Lie (2014)


the good lie poster

 

In ultima perioada de timp, filmele despre regiunile Africii defavorizate au inceput sa ma sensibilizeze. The Good Lie este acel film ce scoate in evidenta felul de-a trai intr-un mediu neprielnic, supravietuirea printr-un trai rudimentar. O viata grea dar simpla care are partea ei de fericire, o existenta multumitoare daca n-ar fi existat o influenta exterioara nefasta din partea societatii ce are parte de “politicieni” brutali.

In aceste locuri de o saracime extrema se intampla unul dintre cele mai groaznice razboaie, Sudanul e acel loc al actiunii unde razboiul civil face victime in dreptul nevinovatiilor. Personajele noastre sunt un grup de copii care supravietuiesc din satul lor devastat. Calatoria lor e lunga si plina de primejdii, viata lor de multe ori artanand de-un fir de ata.

Se expune modul lor de viata prin evidentierea unor trasaturi simple si inocente: legaturile inter-umane sunt in prim-plan iar intrajutorarea frateasca trece peste barierele impuse de familie.

the good lie tought

In partea doua a familie descoperim rezultatul maturizarii fortate a grupului de copii si cum o iau pe drumul “modernizarii” in tara tuturor posibilitatilor. Pe acest drum descoperim un comic inteligent expus fara a leza personajele. Grupul de sudanezi au reusit sa supravietuiasca ivindu-se oportunitatea de-a pleca in State. Umorul vine din staruinta lor de-a se adapta la noul lor mod  de viata, un umor care vine presarat cu multe momente emotionante.

Cei dezavantajati inca de la nastere isi vor recastiga dreptul de-a trai decent, printr-un suflu nou, indraznet si plini de speranta. Sa nu uitam de partea religioasa a filmului, chiar daca e lasata intr-un plan secund joaca un rol foarte important in viata spirituala a personajelor. Daca nu sunteti multumiti de viata voastra va invit sa urmariti acest film, care va va arata ca un fund de borcan spart, o biblie, cateva haine zdrentuite pe tine, o oala si multa vointa te poate face sa razbesti in aceasta viata indiferent de greutati. Asta nu ca sa cazi in nemultumire de situatia in care esti, de mediul in care te-ai nascut care-ti da dreptul la o viata decenta.

Un film inspirat din fapte reale, care se exprima intr-un mod cat se poate de simplu si uman, o apropiere emotionale care te va face sa militezi pentru situatia altora, fara a te intrista.

the good lie image

Advertisements

4 thoughts on “The Good Lie (2014)

  1. Cu TOTII suntem responsabili pentru ce se petrece pe planeta TUTUROR. Din nefericire nu ne mai pasa nici de modul inept in care ne lasam tarati intr-o existenta in care singurul reper este EGOISMUL. Pana cand?! Pana ne vom TREZI fiecare in parte…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s