Snowpiercer (2014)


snopiercer poster“I believe it is easier for someone to survive on this train if they have some level of insanity. I mean, as Gilliam well understood, we need to maintain a proper balance of anxiety and fear, chaos and horror, in order to keep life going. And if we don’t have that, we need to invent it.”

Snowpiercer este o pelicula sci-fi de productie sud-coreeana, a carei actiune se petrece intr-un viitor nu foarte indepartat. Locuitorii planetei, in incercarea de a raci climatul, au declansat o era glaciara ai carei singuri supravietuitori sunt cei care s-au imbarcat in trenul in care se petrece actiunea.

Trenul este impartit pe clase: clasa 1, economy si in ultimul rand, cei care au fost primiti fara a plati.

Diferentele dintre clase duc la izbucnirea unor conflicte in care supravietuitorii rasei umane isi demonstreaza cruzimea. Paradoxal, cei mai lipsiti de umanitate fiind cei ce nu duc lipsa de nimic. Acest film are o puternica latura filozofica si anarhica, un film pe care toti iubitorii de post-apocaliptic il vor aprecia.

Snowpiercer incearca sa recreeze o societate in miniatura , e un studiu al naturii umane in spatiu ingust si al umanitatii intr-un context in care nimeni nu poate ramane ignorant la raul care se petrece in jur si prin urmare, condamnandu-i pe toti.

Cu 94% pe rotten tomatoes, Snowpiercer este un film inteligent, aventuros si as spune “fun to watch”. snowpiercer Piratul cinefil face echipa din acest moment cu Scufita rosie (nick name al nevestei), dupa cum v-ati dat seama e primul articol al Scufitei, deci blogul devine o “afacere” de familie.

One thought on “Snowpiercer (2014)

  1. E dragut filmul, merge daca esti un fan al distopiilor. Mi s-a parut insa ca face cam tare abuz de clisee. Nu mi-a parut rau ca l-am vazut dar nici nu cred ca m-as uita si a doua oara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s