Arthur Christmas (2011)


arthur-christmas-character-poster-old-santa-01

 [Dressed up as an Alien speaking to the owner of the tractor dealership in Idaho] We come in peace! Our craft has to travel around the world in less than one hour! We need a part for our craft! I could pay you but where I come from, we don’t have money!

Pentru ca ne apropiem cu pasii repezi de sarbatoarea Craciunului, pe langa binecunoscutele colinzi, poti intra in spiritul sarbatorilor si prin vizionarea unor animatii sau filme specifice acestei perioade. In aceasta ordine de idei am rasfoit dupa acele cateva animatii ce nu le-am vazut pana acuma. In cale mi-a sarit acest Arthur Christmas lansat acum trei ani fara a atrage mare atentie in jurul sau, dupa cum o face alte productii mega-promovate.  Titlul si veteranul bunic alaturi iti descrie mare parte din ceea ce se va intampla in aceasta animatie dar nu-ti va spune povestea moderna a familiei Christmas.

In ajunul Craciunului la Polul Nord si-n toata lumea se pare a se desfasura una dintre cele mai vaste actiuni ale lu’ Mos Craciun. Uneori lucrul neplacut e ca pe alocuri aceasta animatie se transforma intr-o misiune din genul filmelor G.I. Joe Retalation, unde tehnologia parca nu da bine pe langa traditionala hoinareala a mosului.

Desigur ca salvarea vine in stil „retro” iar adevarata promovare a spiritului de sarbatoare se petrece in paralel cu peripetiile amuzante cu care se confrunta cei de la Polul Nord. Un film numai bun de-a fi vizionat impreuna cu alte filme de acest gen pentru a prinde din spiritul sarbatorilor intr-un stil cat se poate de cinefil. Urmatoarea recomandare va fi Get Santa (2014), din cadrul filmelor mai putin vehiculate din aceasta categorie.

arthur-christmas

Anunțuri

Un gând despre „Arthur Christmas (2011)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s