Locke (2013)


locke movie

“Do it for the piece of sky we are stealing with our building. You do it for the air that will be displaced, and most of all, you do it for the fucking concrete. Because it is delicate as blood.”

Din filmele bune vizionate anul acesta dar foarte putin vehiculate, este Locke ce-l are ca star in rol principal pe Tom Hardy. Un film ce sta intr-un singur personaj care conduce o masina inspre un spital de pe langa Londra. Am mai vazut astfel de exemple de filme care au reusit prin acest concept, primul de amintit este emblematicul Buried cu Ryan Reynolds. Daca filmul cu Ryan a avut parte de-o claustrofobie extrema si o “actiune” tensionata de la mama natura, Locke este unul ce-si construieste incet reputatia de film bun. Dezvoltarea actiunii este una interesanta ce nu te impinge sa opresti filmul din cauza a unui spatiu restrans cu un singur personaj.

Discutiile cu celelalte personaje de la capatul liniei telefonice te ajuta sa descoperi treptat detalii despre protagonist si problemele care le infrunta. Aflat la o rascruce de drumuri in viata sa, deciziile luate il face sa-si puna in ordine gandurile si dorinta de-a face ce-i drept din punctul sau de vedere. Tom Hardy are o prestatie actoriceasca pe masura talentului sau, ne reda in detaliu un personaj interesant prin capacitatea de-a controla situatii ce pot derapa in orice moment. Controlul de sine se rasfrange in capacitatea de-a nu pierde contactul cu ceilalti corespondenti. Suspansul este inlocuit cu asteptarea de-a descoperi lucruri noi despre drumul in care se indreapta Locke, hotarat pentru a indeplini misiunea sa de neclintit.

Un film care mi-a placut poate si din cauza ca-l avantajez pe actor (unul dintre preferati) dar tematica si formatul filmului oarecum m-au convins sa mai dau sanse cinema-ului experiment.

P.S. cred ca Hardy isi crestea intre timp barba pentru Peaky Blinders 

locke image

3 thoughts on “Locke (2013)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.