Calea Dunarii (2013)-Biziday


calea dunarii 2013

Urmaresc de-o perioada lunga de timp emisiunea economica Biziday, moderata de Moise Guran dar n-am avut niciodata ocazia sa o recomand pe acest blog, neavand legaturi cu profilul “piratului cinefil”. Surpriza mare a fost cand o editie speciala de saptamana trecuta mi-a scos in cale scurt-metrajul “Calea Dunarii”Moise Guran reusind sa atraga atentia asupra problemei copiilor lasati acasa de parintii care merg in strainatate la munca. Invitatii sai din aceea seara fiind: regizorul scurt-metrajului Sabin Dorohoi si solistul trupei Voltaj, Calin Goia.

Initiativa celor doi artisti este una demna de apreciat, mai ales ca trage un semnal de alarma societatii prin evidentierea generala a acestei probleme sociale din Romania. Scurt-metrajul reuseste sa infatiseze artistic drama unui copil care traieste cu bunicul sau, departe de parintii sai care lucreaza in strainatate. Ideea unui asemenea proiect de mica avengura poate deveni o optiune buna pentru un lung-metraj care sa aduca in fata problemele discutate. Scurt-metrajul a rulat la mai multe festivaluri importante si a primit premii importante, o munca bine rasplatita international. Succesul de anul trecut poate fi trecut in dreptul expunerii unei tematice mai putin uzata in dreptul cinematografiei. Cadrul filmarii este in apropierea Cazanelor Dunarii, o priveliste ce-ti aminteste ce frumoasa e tara noastra, si m-a convins ca pe viitor sa fac o vizita in acest loc. Calea Dunarii este inteligent construit, prezentand multe momente emotionante prin povestea acelui copil lasat acasa.

O opera ce vine numai bine la pachet cu alegerile de saptamana trecuta unde acei parinti de peste hotare si acei plecati la munca au avut un cuvant de spus prin votul lor si indarjirea de-asi exercita acest drept.

Advertisements

3 thoughts on “Calea Dunarii (2013)-Biziday

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s