Gone Girl (2014)


gone girl

“You two are the most fucked up people I’ve ever met and I deal with fucked up people for a living.”

Toamna cinematografica si-a intrat in drepturi iar productiile mai serioase pentru festivaluri incep sa apara destul de timid dar evidentiabil intr-o nota calitativ superioara verii blockbuster. In acest fel, noul proiect a regizorului Fincher si-a atras simpatia din partea publicului, Gone Girl fiind un film plin de caracter si bine reprezentat de viziunea creatorului din spatele si a altor realizari notabile: Fight Club, Se7en, The Curios Case of Benjamin Button,The Social Network.

 Din cate am observat si-a construit popularitatea abia dupa lansarea in cinematografe, cronicile pozitive si laudele post-vizionare m-au facut curios in cele din urma, neregretand pentru alegerea de-a face o vizita la o aparenta drama de familie. Drama se construieste pe baza unui thriller unde misterul din spatele crimei exploateaza o actiune atractiva de-a lungul celor doua ore si cateva minute.  Desigur ca numele actorului Ben Affleck nu este de evitat chiar daca in ultima perioada ne-a obisnuit intr-o distributie dubla, de regizor si actor, iar Rosamnd Pike are un rol foarte credibil si dealtfel destul de creepy. De recunoscut ca filmul are o dezvoltare complexa, se urmaresc mai multe cai pentru a dezvolta o intriga complicata de situatia povestii in sine. Viziunea antagonista a personajelor lasa in suspans aflarea adevaratului vinovat, o alegere inteligenta cand vine vorba de constructia intregii actiuni.

Incepe sa se vorbeasca despre anumite filme cu sanse la Oscarurii, in mod deloc surprinzator Gone Girl este considerat un film competent de anumite nominalizari, Fincher fiind impins in fata pentru noua sa opera. In alta ordine de idei vedeam si amenintari pentru viata de familie dupa vizionare filmului, deci de nerecomandat pentru cei speriati de bombe, lasati prietena acasa si sotia indeosebi si invers. La modul serios vorbind filmul trateaza criza unei casnicii la inceput de drum, rezolvarea e intr-o nota drastica, romantismul de la inceputuri se transforma in ceva intunecat o adevarata razbunare pasionala.

In final un film recomandat de mine pentru inteligenta in construtia unui thriller destul de dramatic, usor de urmarit si interesant de atractiv de la inceput pana la final.

Alte recenzii: cinemateca, cineamator, filme si carti,

gone girl image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s