Festival search adventure


Marian de la FilmSinopsis readuce la moda leapsa in randul blogurilor cinefile, tematica este una pe masura imaginatiei unui cinefil. Ce nume ar lua sectiunea unui festival de film si ce filme ai alege pentru a descrie cat mai bine categoria aleasa? Pentru mine e un moment propice de-a mai reveni pe blog, o dezmorteala de trezire. Cu aceasta ocazie mi-am luat libertatea de-a alege o categorie pe placul inimii mele, aventurile si filmele coming-age mi-au dat impulsu de-a descrie o sectiune cu numele de: “search adventure”.

The Kings of Summer: pentru mine oricand e un bun moment de-a recomanda entuziast acest film, de aceea il pun cap de serie in aceasta sectiune. Copilaria adventuroasa se loveste de inceputurile de razvratire adolescentina, un impact ce rezulta cu peripetii amuzante asa cum numai zilele tineretei ti le aduc.

the kings of summer

The Secret Life of Walter Mitty: Ben Stiller revine intr-o productie indraznet de aventuroasa. Primul impuls dupa vizionare e sa-ti iei rucsacul in spate sa cutreieri lumea-n larg si-n lat.

The-Secret-Life-of-Walter-Mitty

Stand By Me: gaseste o trupa de soc, de copilandrii, in cautarea popularitatii pe baza unei aventuri departe de casa.

stand by me artistic

Seria Harry Potter e una dintre cele mai bune interpretari ale fantasticului. Explorarea magiei si misterului prin ochii unui copil si apoi adolescent au captivat de-a dreptul aventura pe taramuri magice.

harry potter

Up: animatiile parca dintotdeauna au fost aventuroase, personajele acestora fiind dornice de-a gasi noi lucruri la tot pasul. Un gand al copilariei ce mai revigoreaza spiritul fiecaruia, exemplu de personaj e al nostru nene in varsta cu misacarii incete dar cu spirit aventuros.

up-poster

Narnia: tot la fantasy se poate alatura o alta franciza aventuroasa iubita de cinefili.

narnia artistic

Mud: Matthew Mcconaughey joaca intr-un film apreciat de critica de specialitate. Sectiunea coming-age isi ocupa mare parte din film, rezultatul e unul interesant, finalul fiind exploziv.

mud

The Hangover: Las Vegas si comedia mai piperata aduc aventura in viata personajelor fara dorinta acestora. Peripetiile sunt desprinse din umroul contemporan al distractiilor citadine de prin mai toate orasel cu mai mult de doua baruri.

The-Hangover1

Into the Wild: spiritul solitar intalneste aventura, rezultatul e de multe ori dureros unde poti asista la o dramam din prea multa straduinta de-a supravietui singur.

into the wild

Games of Thrones: sectiunea seriale vreau s-o incunun cu seria HBO; mai exact actiunea de pe la Zid si dincolo; cu vointa lor Jon Snow si Brandon Stark isi croiesc calea prin misticism si lupta grea in trecutul tinuturilor miesterioase.

the wall

La leapsa au mai raspuns: Angela …mai departe invit cu placere pe Adriana, Cinemateca, Jovi, Cinefilul de serviciu, Clara, Klausen, Victor, YingYang, 21Art.

5 thoughts on “Festival search adventure

  1. foarte misto ideea ta si alegerile chiar inspirate. ma bucur ca ti-a placut si tie walter mitty. mi se pare subapreciat 🙂 multumesc pentru preluare! chiar mi-a placut ideea asta de leapsa. a fost solicitanta si a trebuit sa punem in functiune cateva rotite:))

  2. Îmi place să văd că animația Up este pusă în acest clasament, alături de The Hangover, chiar este un film care merită văzut de oricine, nu doar de copii şi de cei care nu au idei preconcepute.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.