Short Term 12 (2013)


short-therm-12

 

Why are you so nice to me?

 You being serious now? Well, it’s easy. It’s because you are the weirdest, most beautiful person that I’ve ever met in my whole entire life.

Film care l-am regăsit pe lista unui critic de peste ocean care-l lăuda pentru ceea ce expunea, în cele din urmă încă de la vizionarea trailer-ului mi-am dat seama că e vorba de-o poveste de dragoste mai aparte. În universul ajutorării sociale a adolescenților cu probleme se dezvoltă o idilă romantică presărată cu dificultăți ce relaționează cu lumea în care cei doi lucreză.  Un stil de filmare care se asează alături de personajele sale și le descoperă durerile sufletesti, o apropiere care se face cu zvâgniri și impulsuri comportamentale de negare și tăcere. O descriere ce se încadrează în genul dramă dar care nu-și pierde din sentimentele de iubire și de grijă față de cei care suferă și își caută alinarea în relațiile cu ceilalți. Filmat cu naturalitețe pentru a nu pierde redarea cât mai bine a fiecărei stări în care se află personajele respective.

Chiar dacă nu e un film exclusiv dedicat cauzei acestui articol, frânturile din această poveste de dragoste se indentifică perfect într-o lume de care de multe ori poate fi dureroasă, răni ale trecutului care pot fi vindecate în timp cu iubire și dedicare pentru cel de lângă tine. O istorisire care te învață într-un mod profund ce înseamnă înțelegerea și suținerea în orice momente ale vieții. Dealtfel abordarea unui asemenea scenariu se face și prin intermediul unui umor bine dozat pe situații, dar și garantarea unor situații delicate și emoționante venite din străfundul sufletului. Un film care l-am zarit in multe topuri ale anului trecut, vi-l recomand calduros.

Articol in cadrul Valentine’s Special.

Anunțuri

3 gânduri despre „Short Term 12 (2013)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s