The Wolf of Wall Street (2013)


the wolf of wall street

„The name of the game, moving the money from the client’s pocket to your pocket.”

Se pare ca anul trecut am avut parte de un abces al exceselor in productiile de la Hollywood, mai ales cele nominalizate la Oscaruri. De la un „Dallas Buyers Club” al drogurilor si relatiilor nesanatoase (dar cel putin cu un aspect moralizator) la un „American Hustle” care inca nu l-am vazut dar il bag in aceiasi categorie din prisma trailer-ului. De remarcat si Blue Jasmine cu o tendinta bolnavicioasa spre acest teritoriu al luxului, dar cel care se bucura cel mai mult de acest statut al rolurilor exceselor e Leonardo DiCaprio. La inceputuri exersand in „Django Unchained” si ajungand la un anumit nivel in „Great Gatsby”, ca in cele din urma sa exceleze in „The Wolf of Wall Street”.

Un film al moravurilor care nu se da la o parte sa prezinte fara putina morala o poveste de pe Wall Street. Un Martin Scorsese revenit pe marile ecrane cu o regie biografica unde slaveste si glorifica un personaj plin de culoare. Este o comedie dar daca o privesti mai de aproape o sa-ti dai seama ca ai de-a face cu un amalgam de personaje care intotdeauna au adus un dezechilibru social. Ma gandesc ca acele comentarii la adresa punctului de vedere din care a fost redata povestea nu is au locul, ca dealtfel cat se poate de subtil iti dai seama ca e la fel cum ai rade cu cel care ti-a dat foc la casa si ti-a mai „furat” si toate economiile (vezi exagerarile financiare ale marilor companii conduse de lacomi).

Un vis american exacerbat care de dragul artei primeste o abordare pozitiva cu un comic care te face sa razi din cauza imbecilitati personajelor ce jumatate din timp sunt intr-o lume paralela datoritaa consumului de droguri si diverse pastile cu nume ciudate. De mentionat ca ritmul filmului in marea nebuneala e dat de personajul interpretat de Matthew McConaughey si dupa care al nostru Leonardo este ajutat de Jonah Hill cu stilul unui retard.

wolf-of-wall-street-02

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s